Stäng

Vattenkiosk

Kontakt

I Svedala kommun finns två vattenkiosker som möjliggör påfyllnad av större mängder vatten för exempelvis tank- och spolbilar. Den ena ligger vid Verkstadsgatan 2 i Svedala tätort och den andra ligger på Fru Görvelsgata i Bara.

Hämta vatten som privatperson

Vattenkiosken har en kran som du som privatperson kan använda för att hämta vatten och exempelvis fylla en dunk. Detta vatten är ett dricksvatten och går bra att dricka. Du behöver ingen nyckel för att använda kranen.

Tanka vatten som verksamhet

Ni som driver eller är del av en verksamhet behöver teckna ett abonnemang för att kunna använda vattenkiosken. Ansök via vår e-tjänst Nyckel vattenkiosk

E-tjänst: Ansökan nyckel vattenkiosk

Efter att verksamheten har tecknat abonnemanget får ni en nyckel som går till vattenkiosken. Vid vattenkiosken kan ni enkelt fylla er tankbil eller liknande.

Tänk på att vattnet som du tankar i vattenkiosken är ett tekniskt vatten. Tekniskt vatten ska du inte dricka.

Vi öppnar inte längre brandposter eller spolposter för uttag av vatten i samband med till exempel byggnationer eller vid borrning för bergvärme. Detta är för att vi ska skydda vårt dricksvatten från smuts och smitta. Det är enbart brandförsvaret och Svedala kommun som får lov att använda brandposterna och spolposterna.

Kostnad

43,54 kr per kubikmeter inklusive moms, 2024 års taxa. Fakturering sker i efterhand. Engångsavgift för ny kund: 648 kr inklusive moms.

Du kan hålla koll på hur mycket du har tankat på webbplatsen Vattenkiosk.se.

Webbplats Vattenkiosk

Behöver du vatten för att bygga ditt hus, så kallat byggvatten, kan du läsa mer om det på sidan Vatten under byggtiden.

Vatten under byggtiden

Publicerad 2023-01-03 kl 09:07
Sidansvarig: Annika Lundh
Uppdaterad 2024-02-22 kl 12:30