Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Krisberedskap

Foto: Thomas Henrikson/MSB

Kontakt

Svedala kommun
040-626 80 00
kommunen@svedala.se
Öppettider
Måndagar kl 08:00-17:00
Tisdagar kl 08:00-17:00
Onsdagar kl 08:00-17:00
Torsdagar kl 08:00-17:00
Fredagar kl 08:00-15:00

En kris är en oväntad händelse som drabbar många människor och stora delar av samhället. Kommunen har en krisberedskap för sådana situationer. Du kan också förbereda dig själv för en kris.

I vår vardag förutsätter vi att saker som vatten, el och transporter fungerar. Men ibland händer det saker som stör eller slår ut dessa samhällsfunktioner. Svedala kommun arbetar med att ha beredskap för det, vare sig det är olyckor, oväder eller något annat.

Du har stora möjligheter att förbereda dig på det oväntade. På webbplatsen dinsakerhet.se kan du läsa en hel del om hur du kan skydda dig. Och på hemsidan krisinformation.se hittar du aktuell krisinformation. Om du vill ha information om allvarliga olyckor, bränder, naturkatastrofer eller sjukdomsutbrott ringer du 113 13. 

Din hemberedskap

Det finns fyra informationsfilmer där armbryterskan Heidi Andersson visar enkla tips för dig att skaffa en hemberedskap för hushållet inom områdena: mat, värme, vatten och kommunikation.

Informationsfilmer om din hemberedskap:

  1. Film om hemberedskap mat på Youtube

  2. Film om hemberedskap värme på Youtube

  3. Film om hemberedskap vatten på Youtube

  4. Film om hemberedskap kommunikation på Youtube

Broschyren Om krisen eller kriget kommer

I samband med förra årets Krisberedskapsvecka skickade Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) ut broschyren "Om krisen eller kriget kommer" till alla hushåll. Utskicket gjorde de på uppdrag av regeringen som vill att vi alla ska vara bättre förberedda på att hantera allt från allvarliga olyckor och extremt väder till it-attacker och ytterst krig.

Ladda ner broschyren, även på andra språk

MSB har även publicerat broschyren digitalt, på lättläst svenska, inläst på svenska och engelska samt översatt till 13 språk. Alla versioner finns publicerade på webbplatsen dinsäkerhet.se.

Webbplats dinsäkerhet.se

Vanliga frågor och svar om krisberedskap

Publicerad 2017-09-15 kl 11:08
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2019-05-09 kl 13:58