Stäng

Missbruk och beroende

Foto: Apelöga/Scandinav bildbyrå

Kontakt

Socialtjänsten Svedala kommun
040-626 80 00
Öppettider
Måndagar kl 08:00-16:30
Tisdagar kl 08:00-16:30
Onsdagar kl 08:00-16:30
Torsdagar kl 08:00-16:30
Fredagar kl 08:00-15:00
Sociala jouren Syd
Övrig tid och vid nödsituation
112
Öppenvården vuxna
0709-478 224
Om vi inte kan svara så tala in ett meddelande så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du eller någon i din omgivning behöver hjälp på grund av missbruks- eller beroendeproblematik kan du kontakta socialtjänsten för stöd. Du kan också få information och hjälp kring din situation eller ansöka om behandling, vilket även omfattar dig som är anhörig.

Hur görs en ansökan

Om du vill ansöka om stöd är du välkommen att kontakta socialtjänsten antingen via telefon eller via vår e-tjänst. De uppgifter du behöver lämna vid en ansökan är bland annat vem ansökan avser, vilket behov av stöd som finns och vem du är som gör ansökan.  

Länk till e-tjänst, ansökan

Rådgivning och behandling, Svedala kommun

Om du är bekymrad över din egen eller någon anhörigs situation angående alkohol, droger eller spelmissbruk kan du få hjälp med fem stöd/motivationssamtal på Svedala kommuns öppenvård för vuxna.

Samtalen är avgiftsfria och du är anonym. Finns det behov av ytterligare insatser efter de fem samtalen hjälper vi dig att göra en ansökan om ytterligare behandlingsinsatser för att du ska få hjälp att komma vidare med en förändring av din situation.

Anonyma Alkoholister (AA) 

Anonyma Alkoholister (AA) är en internationell gemenskap av kvinnor och män ur alla samhällsskikt, som träffas för att tillsammans uppnå och behålla varaktig nykterhet.

Webbplats Anonyma Alkoholister (AA)

Anonyma Narkomaner (NA)

Anonyma Narkomaner (NA) är en ideell gemenskap eller förening av män och kvinnor för vilka droger blivit ett allvarligt problem.

Webbplats Anonyma Narkomaner (NA)

Länkarna

Länkarna är en ideell frivilligorganisation som är partipolitisk och religiöst obunden. Den står öppen för alla som vill göra ett ärligt försök att komma i från sitt missbruk.

Webbplats Länkarna

Spelberoendes riksförbund

Spelberoendes riksförbund är en partipolitisk och religiöst obunden sammanslutning av föreningar för spelberoende och anhöriga som vill verka för att förebygga och avhjälpa spelberoende. 

Webbplats Spelberoendeförening

Publicerad 2016-05-23 kl 13:25
Sidansvarig: Moa Blom
Uppdaterad 2023-02-07 kl 08:43