Svedala kommun logotyp - liggande

Feriearbete skolungdom

Foto: Skandinav bildbyrå

Kontakt

Tomas Djurfeldt
Områdeschef Kultur och fritid
040-626 82 46
feriearbete@svedala.se
Camilla Fröslev
Administratör Kultur och fritid
040-626 82 43
feriearbete@svedala.se

Inför varje sommar erbjuder vi sommarjobb, eller feriearbete för skolungdom som vi kallar det. Feriearbete är för dig som gått ut nionde klass eller som går första året på gymnasiet. Årets feriearbeten är under planering och vi öppnar upp ansökan 1 mars. Senast 18 mars ska du skicka in din ansökan.

Feriearbete avser en kortare period och är din första kontakt med arbetslivet där du blir tilldelad en handledare. Sommarjobb pågår ofta under en längre period och ställer krav på att du utför ditt arbete mer självständigt. Dessa tjänster utlyser vi under Lediga jobb medan vi här informerar om feriearbeten.

Lediga jobb

Vem kan söka kommunens feriearbeten? 

  • Du som är under 18 år.
  • Du som går ut 9:e klass i grundskolan eller går 1:a året på gymnasiet under vårterminen 2018.
  • Du som är bosatt i Svedala kommun.
  • Du som kan arbeta hela period 1 eller period 2.
  • Du som inte har fått något annat sommarjobb under sommarlovet.

Två arbetsperioder

Att ha ett feriearbete innebär arbete i 3 veckor och det finns två olika perioder.

  • Period 1: 18 juni-6 juli 2018
  • Period 2: 9 juli - 27 juli 2018

Ansökan - nyheter för i år!

Sommarjobben är under planering. Vi öppnar ansökan 1 mars 2018 och du ska ha ansökt senast 18 mars 2018, därefter stänger ansökan.

CV och personligt brev

Nytt för i år är att du ladda upp ditt CV och ett personliga brev till oss. Det gör du i samband med att du fyller i ansökan om feriearbete 2018.

Vill du ha hjälp med ditt CV?

Ungas fritid kan hjälpa dig med ditt CV och bjuder in till CV-kvällar. Vi informerar om tid och plats inom kort.

Matcha ansökningar

I ansökan väljer du 1-3 arbetsområden som du har erfarenhet/intresse inom. Efter anmälningstiden har gått ut går vi igenom alla CVs och personliga brev. Därefter matchar vi ansökningarna med de lediga feriearbeten som passar bäst. Om du inte får plats i första matchningen är du med i utlottningen av övriga platser inom samtliga områden.

Vill du bli sommarlovsentreprenör?

Istället för feriearbete kan du som är intresserad av entreprenörskap och kanske har en företagsidé bli sommarentreprenör. Du kan tillsammans med en kompis fixa sommarens roligaste sommarjobb! För att ansöka till sommarlovsentreprenör ska du gå på gymnastiet. Inom kort informerar vi mer om hur du ansöker till sommarlovsentreprenör.

Lön 

Lönen var 71 kr i timmen 2017 inklusive semesterersättning och 6 timmars arbetsdag. Lönen för 2018 är inte satt ännu. Om du tjänar mindre än 19 247 kronor under 2018 behöver du inte betala skatt för din inkomst. Använd Skatteverkets blankett Intyg för utbetalning av lön utan skatteavdrag.

Skatteverkets webbplats

Beställ utdrag ur belastningsregistret

Om du vet med dig att du önskar jobba inom skola, barn- eller äldreomsorg måste du göra utdrag ur belastningsregistret. Du begär utdraget från Polisen. Det brukar ta cirka två veckor för att få utdraget per post. Det är viktigt att du är ute i god tid! Du ska lämna utdraget till arbetsplatsansvarig innan du påbörjar ditt feriearbete.

Webbplats Polisen 

Publicerad 2016-06-01 kl 08:53
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2018-02-21 kl 11:54