Stäng

Vikariepoolen skola/förskola

Foto: Svedala kommun

Vill du arbeta som vikarie i våra skolor eller förskolor? Är du student inom pedagogik eller en person som är nyfiken på området kan du ansöka till vår vikariepool. Du lägger dig tillgänglig i appen MinTid och kan då bli bokad för arbete.

Som vikarie har du ett mycket viktigt uppdrag som möjliggör att vi ständigt kan behålla vår trygghet och kvalitet. I skola arbetar du utifrån en viss planering men du får själv bestämma genomförandet tillsammans med eleverna. I förskola tillhör du ett arbetslag där ni tillsammans lägger upp arbetet. 

Fördelar för dig som är student inom pedagogik  

  • Ett värdefullt extrajobb för din framtid.
  • När du tar din examen har du skaffat dig praktisk erfarenhet.
  • Knyta värdefulla kontakter inom området.
  • Få inblick i vilka arbetsplatser som passar dig bäst.
  • Du är attraktivare på arbetsmarknaden när du tagit din examen.
  • Du har skaffat dig viktiga referenser när du ska söka ditt första arbete. 

Vikariera om du funderar på att studera pedagogik

För dig som funderar på att studera pedagogik i framtiden är vikariepoolen en möjlighet att testa på yrket innan du bestämmer vad du ska studera. 

Hur fungerar det? 

  • Du lägger dig tillgänglig i appen MinTid och blir bokad via sms.
  • Du styr själv när du vill arbeta utifrån din tillgängliga tid. 
  • Välj om du vill vikariera i skola, förskola eller både förskola och skola.  
  • Välj var du vill vikariera. Hela Svedala kommun, Svedala tätort eller Klågerup/Bara.

Välj själv när du kan vikariera

Som vikarie arbetar du utifrån din egna tillgängliga tid. Du tillhör vår vikariepool där våra förskolor och skolor bokar in dig till verksamheten utifrån behov. Du anger själv när du kan arbeta och kan då bli inbokad. Bokningsbekräftelse får du per sms. 

Vem söker vi?

Vi söker dig som har gymnasieexamen och utbildar dig till förskollärare, lärare, fritidspedagog eller annan pedagogisk utbildning. Genom att arbeta i vikariepoolen får du möjlighet att se olika verksamheter och testa på teori och pedagogik i praktiken. Du får även värdefull erfarenhet för dina fortsatta studier och framtida uppdrag.

Vi söker även dig som har gymnasieexamen och funderar på att studera pedagogik och vill testa på uppdraget innan du bestämmer dig.  Vi ser det som en fördel om du har arbetslivserfarenhet inom liknande verksamhet.  Du får en möjlighet att testa på uppdraget innan du bestämmer dig för vilka studier som passar dig. 

Som person ska du vara en god förebild för andra och ha enkelt för att samarbeta i mötet med nya personer. Du har ett gott bemötande och en förmåga att skapa goda relationer med barnen, föräldrarna och dina kollegor. Vi ser gärna att du vågar ta egna initiativ och inte är rädd för att fråga. Vi kräver utdrag från belastningsregistret för att kunna anställa dig. 

Ansökan

Rekrytering till dessa tjänster sker löpande. Skicka gärna in en intresseanmälan via vår sida för lediga jobb. 

Lediga jobb i Svedala kommun

Tips

Om du går vidare i rekryteringsprocessen för denna tjänst kräver vi ett giltigt belastningsregister. Det beställer du från polisen. Polisen har omkring två veckors handläggningstid innan du får hem det i din brevlåda. 

Publicerad 2017-01-17 kl 14:40
Sidansvarig: Freja Billengren
Uppdaterad 2022-01-04 kl 13:51