Stäng

Om webbplatsen

Foto: Ranelids

Kontakt

Juni 2016 lanserade vi en ny webbplats helt från grunden för att få en modern webbplats som fungerar lika bra i mobiltelefonen som på en dator och läsplattor.

Syftet med svedala.se är att webbplatsen ska marknadsföra kommunen och ge besökaren service på ett ändamålsenligt sätt med ett modernt och funktionellt gränssnitt. 

Sökmotor Elastic search

Vi lägger stor vikt vid sökfunktionen och det ska vara enkelt att hitta den information du söker. Mängden information som ska bearbetas och analyseras ökar konstant och kräver allt mer prestanda. Det ska vara hög träffsäkerhet i sökfunktionen. Därför har vi valt sökmotorn Elastic search som har kraften och prestandan vi behöver för att skapa en bra sökupplevelse för våra besökare. Vi lägger även stor vikt vid att webbplatsen ska vara tillgänglig för alla.

Hjälp att hitta

Det finns sökfält på alla webbsidor som hjälper dig att hitta på webbplatsen. Startsidan innehåller även fyra ingångar: Bo och leva, Företag och arbete, Kommun och politik och Uppleva och göra.

Ingång Bo och leva

Under Bo och leva hittar du information som vänder sig till dig som bor i kommunen. Allt du behöver veta i vardagen, som barnomsorg, skola, vård, gator, vägar, vatten, avlopp, evenemang och fritidsaktiviteter. Vi informerar också om hur vi arbetar för att stötta näringslivet, för en hållbar miljö och för att bidra till ett växande Svedala.

E-tjänster och blanketter

I vår webbportal för e-tjänster och blanketter kan du själv uträtta dina ärenden och få service dygnet runt, året om. Vi lanserar löpande nya e-tjänster. Vi arbetar med att ersätta allt fler blanketter i PDF-format med e-tjänster där du direkt kan skicka in uppgifterna till oss. Vissa e-tjänster kräver e-legitimation. För att göra det lättare för dig att hitta bland e-tjänsterna har vi kategoriserat dem enligt våra verksamheter. Du kan även söka efter e-tjänster i sökfältet.

Ingång Företag och arbete

Under Företag och arbete berättar vi om hur vi jobbar för att stötta näringslivet, för en hållbar miljö och för att bidra till ett växande Svedala kommun. Hur vi arbetar med arbete och integration. Här finns också information för dig som söker arbete hos oss samt är intresserad av våra upphandlingar och inköp.

Ingång Kommun och politik

Under Kommun och politik hittar du information om hur kommunen och politiken fungerar, hur ett beslut fattas och hur du kan påverka kommunens verksamhet. Här hittar du även aktuella nyheter om kommunen och dess verksamheter.

Ingång Uppleva och göra

Under Uppleva och göra får du turisminformation om Destination Svedala. Här finns också information om  kommunens kultur- och fritidsaktiviteter. Genom vår kalender håller du koll på kommunens aktiviteter, men även evenemang som arrangeras av föreningar. Fyll i vårt formulär Tipsa om din aktivitet för att få det listat i kalendern. 

Translate

Vår webbplats är tillgänglig för alla oavsett bakgrund. Via knappen Translate, längst upp på varje sida, kan du få översatt webbplatsen på flera språk via Google Translate.

Lyssna

Via knappen Lyssna, längst upp på varje sida, kan du få uppläst och inspelat innehåll på webbplatsen. Du har även tillgång till förstoringsglas, skärmmask och bildlexikon.

Tillgänglighet

Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen. Besök vår sida Tillgänglighetsredogörelse för svedala.se. Den beskriver hur svedala.se uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, om eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Tillgänglighetsredogörelse för svedala.se

Kontakta oss

Dina synpunkter är viktiga för oss så hör gärna av dig till Kommunikationsenheten som ansvarar för webbplatsen svedala.se.

Lämna dina synpunkter

Publicerad 2016-10-17 kl 14:09
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2022-04-05 kl 16:17