Stäng

Om webbplatsen

Kontakt

På svedala.se kan du som boende, företagare och besökare i Svedala kommun uträtta dina ärenden och få service och information dygnet runt. Webbplatsen fungerar lika bra i mobiltelefonen som på en dator eller läsplatta.

Vår webbplats ska marknadsföra Svedala kommun och ge besökaren service på ett ändamålsenligt sätt med ett modernt och funktionellt gränssnitt. 

Sökmotor Elastic search

Vi lägger stor vikt vid sökfunktionen och det ska vara enkelt att hitta den information du söker. Mängden information som ska bearbetas och analyseras ökar konstant och kräver allt mer prestanda. Det ska vara hög träffsäkerhet i sökfunktionen. Därför har vi valt sökmotorn Elastic search som har kraften och prestandan vi behöver för att skapa en bra sökupplevelse för våra besökare. 

Hjälp att hitta

Det finns sökfält på alla webbsidor som hjälper dig att hitta på webbplatsen. Startsidan innehåller även fyra ingångar med undersidor inom följande områden: Bo och leva, Företag och arbete, Kommun och politik och Uppleva och göra.

Ingång Bo och leva

Under Bo och leva hittar du information som vänder sig till dig som bor i kommunen. Allt du behöver veta i vardagen, som barnomsorg, skola, vård, gator, vägar, vatten, avlopp, evenemang och fritidsaktiviteter. 

I vår webbportal för e-tjänster och blanketter kan du själv uträtta dina ärenden och få service dygnet runt, året om. Vi lanserar löpande nya e-tjänster. Vi arbetar med att ersätta allt fler blanketter i pdf-format med e-tjänster där du direkt kan skicka in uppgifterna till oss. Vissa e-tjänster kräver e-legitimation. Du kan även söka efter e-tjänster i sökfältet.

Ingång Företag och arbete

Under Företag och arbete berättar vi om hur vi jobbar för att stötta näringslivet, för att bidra till ett växande Svedala kommun. Här finns också information för dig som söker arbete hos oss, stöd till arbetsökande och information om våra upphandlingar och inköp.

Ingång Kommun och politik

Under Kommun och politik hittar du information om hur kommunen och politiken fungerar, hur ett beslut fattas och hur du kan påverka kommunens verksamhet. Här hittar du även aktuella nyheter om kommunen och dess verksamheter.

Ingång Uppleva och göra

Under Uppleva och göra får du turisminformation i form av "Destination Svedala". Här finns också information om  kultur- och fritidsaktiviteter. Genom vår kalender håller du koll på kommunens evenemang och aktiviteter. Fyll i vårt formulär "Tipsa om din aktivitet" för att få ditt arrangemang listat i kalendern. 

Translate

Vår webbplats är tillgänglig för alla oavsett bakgrund. Via knappen Translate i sidhuvudet, längst upp på varje sida, kan du få översatt webbplatsen på flera språk via Google Translate.

Lyssna

Det finns en knapp som heter Lyssna i anslutning till varje text. När du klickar på knappen får du uppläst innehållet på sidan. Genom Lyssna-knappen får du även tillgång till förstorad text, fokus och nedtoning av text samt ett specifikt textläge där endast text visas och inget annat. Det finns två uppläsningsröster att välja mellan, Maja som talar svenska och Majsan som också talar svenska men i en långsammare läshastighet.

Tillgänglighet

Vi lägger även stor vikt vid att webbplatsen ska vara tillgänglig för alla. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen. Besök vår sida Tillgänglighetsredogörelse för svedala.se. Där beskriver vi hur svedala.se uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, om eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Tillgänglighetsredogörelse för svedala.se

Kontakta oss

Dina synpunkter är viktiga för oss, hör gärna av dig!

Lämna dina synpunkter

Publicerad 2016-10-17 kl 14:09
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2024-04-25 kl 16:12