Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Svedala kulturskola

Foto: Sofia Bystrom/Scandinav bildbyrå

Kontakt

Mats Olofsson
Kulturskolechef
040-626 86 03
mats.olofsson@svedala.se

Vill du lära dig att spela ett instrument, dansa, sjunga eller teckna eller filma? Här informerar vi om Svedala kulturskola och dess kurser samt om hur barn och ungdomar anmäler sig.

Svedala kulturskola inför nytt digitalt system

Från och med den 1/1 2021 kommer Svedala kulturskola att byta system till StudyAlong. Med det nya systemet blir kontakten bättre med alla lärare och lättare att hitta lediga kurser på kulturskolan.

Boka er kurs i Kulturskolans kurskatalog

Nytt digitalt system StudyAlong.pdf

Lust, inspiration och skapande är nyckelorden för verksamheten i kulturskolan. Kulturskolan ska ge de kunskaper och färdigheter inom kulturområdet som bidrar till att våra barn och ungdomar växer till harmoniska, ansvarstagande, emotionellt och kulturellt mogna människor. Vi har utbildade pedagoger som ansvarar för undervisningen.

Mer om Svedala kulturskola:

Läsårstider

Vi följer skolans läsårstider.

Läsårstider skolor i Svedala kommun

Vem kan delta?

Vi erbjuder undervisning till elever i kommunens grundskolor samt elever i gymnasieskolan. Ungdomar som slutat gymnasieskolan kan fortsätta delta i kulturskolans ensembler. Eleven ska vara folkbokförd i Svedala kommun. Elev från annan kommun får delta i undervisningen om eleven går i Svedala kommuns grundskola/gymnasieskola eller påbörjat undervisningen när eleven var folkbokförd i Svedala kommun. Instrumentalundervisningen sker såväl enskilt som i grupp. Till största delen ligger undervisningen efter skoltid.

Antal lektioner

Vi erbjuder minst 28 lektioner under ett läsår till elever som deltar i undervisningen. Dessutom ingår aktiviteter som medverkan i föreställningar, uppvisningar, utställningar, läger, resor och projekt.

Hur fungerar undervisningen under coronapandemin?

Kulturskolan fortsätter att hålla undervisning på plats under höstterminen. Det finns fortfarande möjlighet till fjärrundervisning via Google Meet för de elever som önskar.

För att undervisningen ska fungerar på ett säkert sätt är det viktigt att alla följer våra regler och rutiner för kulturskolan. Dessa regler och rutiner är utarbetade efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

  • Stanna hemma om du känner dig det minsta sjuk eller krasslig.
  • För att undvika trängsel stannar föräldrar som lämnar barn på kulturskolan vid entrén och följer inte med in.
  • Undantag om det handlar om väldigt unga barn som behöver hjälp för att ta sig till kulturskolans lokaler. Tala med respektive lärare om du behöver följa med ditt barn.
  • Inga kompisar eller syskon får följa med in på kulturskolan.
  • Alla elever ska tvätta händerna innan lektionen börjar.
  • Alla som har möjlighet tar med sitt eget instrument. Slagverkare tar med egna stockar och hörselskydd.
  • Under lektionerna håller vi avstånd.
  • Var extra noga med att ta med egna noter för att slippa onödig kopiering.

Kultur- och fritids åtgärder för att begränsa smittspridningen

Publicerad 2016-03-23 kl 11:12
Sidansvarig: Camilla Fröslev
Uppdaterad 2021-02-10 kl 10:33