Svedala kommun logotyp - liggande

Gymnasium

I Svedala kommun finns två gymnasieskolor. Den ena är den kommunala Nils Fredriksson Utbildning (NFU) i Svedala tätort och den andra är den fristående Sveriges Ridgymnasium (SRG) på Bökebergs gård.

Ansökan till gymnasieskola

Ansökan till gymnasieskola gör du på Skånegy.se. Inloggningsuppgifter skickas hem per post eller delas ut på skolan. På Skånegy.se hittar du information om när ansökningswebben är öppen.
http://www.skanegy.se/

Att välja skola

Du kan söka vilka nationella program och nationella inriktningar du vill, var som helst i landet. Men din ansökan behandlas olika beroende på vad din hemkommun erbjuder, vad du sökt och var någonstans den sökta utbildningen finns. Detta kallas att bli mottagen i första eller andra hand.

Mer information om att välja skola

Om du vill jämföra olika gymnasieskolor kan du gå in på Skolverkets sida "Välja skola"

 Välja skola - Skolverkets hemsida för jämförelse mellan skolor

Byte av program

För varje nationellt program i gymnasieskolan finns det föreskrifter, en programstruktur, som talar om vilka kurser som ingår i ett visst program. Elevens studieväg planeras utifrån programmens innehåll och dokumenteras i en individuell studieplan. Den individuella studieplanen kan revideras längs med gymnasieutbildningens gång, till exempel för att eleven byter program. 

Mer information om byte av program på Skolverkets webbplats

Studiemedel

Studerar du på komvux, folkhögskola eller gymnasiet? Från och med den 1 juli det år du fyller 20 kan du få studiemedel. Studiemedel består av bidrag och lån. Hur mycket studiemedel du får beror på om du studerar på heltid eller deltid och hur många veckor du studerar. Du måste ansöka om att få studiemedel.

Mer information om studiemedel på CSN:s webbplats

Publicerad 2016-03-23 kl 11:12
Sidansvarig: Annika Johansson
Uppdaterad 2017-07-14 kl 15:00