Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Cykla i Svedala kommun

Foto: Scandinav/Jörgen Wiklund

Kontakt

Kundservice
Svedala kommun
040-626 80 00
kommunen@svedala.se

I Svedala kommun är det lätt att pendla med cykel, både inom kommunen och mellan flera närliggande kommuner. Här kommer några tips som vi hoppas motiverar dig att prova pendla med cykel.

Vi har öppnat en ny cykelväg

Nu har det blivit lättare och säkrare för dig att ta cykeln. Skåne storsatsar på cykelvägar, och en av de nya ligger i Bara och Klågerup.

Den nyaste cykelvägen sträcker sig mellan Klågerup och Bara, vilket i praktiken betyder att du kan cykla hela vägen mellan Klågerup och Malmö på ett säkert sätt.

Karta med cykelväg Klågerup-Bara-Malmö. Karta: Region Skåne

Så här snabbt går det

Vår provcyklist cyklade sträckan på 11 minuter i lagom pendlingstempo. Cyklar du hela vägen från Klågerup till Malmö tar det ungefär en timme. Så trampa på och upptäck en mängd oväntade effekter!

*Du kan känna lyckorus. 100 av 100 upplevde att det var roligt att skratta. Foto: Region Skåne

Fem anledningar att pendla med cykel

Du sparar tid

Det går snabbare än du tror att cykla, 10 km tar cirka 30 minuter. Du slipper köer och att leta efter och eventuellt betala parkeringsplats. Du slipper lägga tid på gymmet. 

Du håller dig frisk och får bättre hälsa

Vi sitter 60 procent av vår vakna tid. Speciellt du som har ett stillasittande arbete kan få stora hälsovinster genom att ta dig till jobbet på ett aktivt sätt. Att få upp pulsen är bra för hjärtat och frisk luft syresätter hjärnan och andra organ. Muskler stärks i ben och rygg och du bränner kalorier.

När du vill, utan att vänta!

Som hela-resan-cyklist tar du dig från dörr till dörr. Du behöver inte vänta in buss eller tåg eller byta transportmedel. Med bra hjälpmedel kan du också ta med barn eller transportera varor.

Rensa tankarna

Cykelturen blir din möjlighet till egen tid. Varva upp inför arbetsdagen och varva ner efteråt. Du kan rensa tankarna eller planera inför kvällen. På de enklare sträckorna är du i din egen värld. Dessutom får du känna in årstidernas variationer.

Pengar över till annat

Vare sig det handlar om inköp, drift, reparation eller service är en cykel billigare än andra transportmedel. En begagnad cykel kostar några hundralappar och en ny några tusen. Vill du satsa på en racercykel eller elcykel får du lägga till några tusenlappar.

Publicerad 2017-06-27 kl 14:06
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2019-05-22 kl 14:07