Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Sjukvård och tandvård

Foto: Ines Sebalj/Scandinav bildbyrå

Hemsjukvård är den hälso- och sjukvård som kommunen ansvarar för.

Om du behöver sjukvård men på grund av sjukdom eller stora funktionshinder inte kan ta dig till en vårdcentral, har du rätt till kommunal hemsjukvård.

Vården ges av sjuksköterska, distriktssköterska, arbetsterapeut eller fysioterapeut. Omvårdnadspersonal kan också göra hälso- och sjukvårdsuppgifter på uppdrag av dessa personer. Kvälls-/nattpatrullen inom hemtjänsten tar över när dagpersonalen går hem och ser därmed till att verksamheten fungerar under dygnets alla timmar.

Kommunen har inga läkare utan det är Region Skåne som ansvarar för läkarvården. Vi samarbetar med Region Skånes läkare för att ge dig en god vård.

Distriktssköterska/sjuksköterska svarar för bedömningar, hälsoförebyggande arbete, rådgivning och sjukvård såsom sårvård, injektioner, blodprovstagning och läkemedelshantering.

Distriktssköterskan svarar också för förskrivning av bland annat inkontinenshjälpmedel.

Vad som är nödvändig tandvård för äldre, sjuka och för personer med funktionsnedsättning avgörs utifrån bland annat allmäntillstånd, tandhälsa och nyttan av behandlingen.

Broschyr Hemsjukvården i Svedala kommun

Mer information om nödvändig tandvård

Region Skåne 

Det är Region Skåne som ansvarar för vårdcentraler och folktandvård i kommunen.

Vårdcentraler

I Bara finns: Vårdcentralen Bokskogen 
I Svedala finns Sveakliniken 

Folktandvården

Folktandvården i Bara

Folktandvården Svedala

 

Publicerad 2016-03-23 kl 11:28
Sidansvarig: Moa Blom
Uppdaterad 2017-02-17 kl 15:26