Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Kultur och historia

Kontakt

Eva Thorgilsson
Kultur- och bibliotekschef
040-626 82 07
eva.thorgilsson@svedala.se
Karin Leeb-Lundberg
Kultursamordnare
040-626 82 08
karin.leeblundberg@svedala.se

Kommunen har ett aktivt lokalt kulturliv byggt på medborgarens behov och intresse, lokala förutsättningar och lokal historia. Med den ökande befolkningen ställs nya krav. Ett livskraftigt centrum i centralorten och utveckling i både Bara och Klågerup ökar förutsättningarna för ett blomstrande lokalt kulturliv som skapar livskvalitet.

Om kultur i Svedala kommun

I Svedala kommun får fyra årskurser i förskolan och skolan en kulturupplevelse varje år i den så kallade Kulturgarantin. Kulturarrangemang som återkommer årligen är exempelvis nationaldagen och Sommarscen Svedala.

Kulturföreningarna har egna arrangemang där kommunen är mer eller mindre involverad: Mölledagen, filmvisningar på Kulturhuset Flamman, konstutställningar på Galleri KVIS, musik på G:a Brandstationen med mera. Vi samarbetar med Malmö Opera när det gäller bussresor till föreställningar i Malmö och gästspel på Kulturhuset Flamman.  

Publicerad 2016-03-23 kl 13:36
Sidansvarig: Camilla Fröslev
Uppdaterad 2021-03-10 kl 11:04