Stäng

Akut hjälp

Här hittar du kontaktuppgifter som kan vara bra att känna till vid nödsituationer och andra mindre akuta situationer när du behöver hjälp och stöd.

Akut nödsituation

  • Telefon 112

Om du befinner dig i en akut nödsituation och behöver hjälp på en gång. Beroende på vad det gäller kan du få hjälp av till exempel ambulans, brandkår eller polis samt jourhavande präst.

Polisen vid ärenden som inte är akuta

  • Telefon 114 14
  • Telefon +46 77 114 14 om du befinner dig utomlands.

Om du har ett ärende som inte är akut, exempelvis en polisanmälan. Du kan ringa hit var du än befinner dig i landet och bli kopplad till närmaste Polismyndighet.

Sjukvårdsrådgivningen

  • Telefon 1177

Sjukvårdsrådgivningen svarar på dina frågor, bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och hänvisar dig till rätt vårdmottagning när så behövs. Här arbetar sjuksköterskor med hög kompetens och lång erfarenhet. Du kan ringa till sjukvårdsrådgivningen dygnet runt.

Sociala jouren Syd

Telefon 112.

Information om Sociala jouren syd

När Svedala kommuns socialtjänst är stängd och du behöver hjälp med akuta sociala frågor kan du vända till Sociala jouren Syd.

Psykiatrisk akutvård i Skåne

Psykiatriska akutmottagningar

I Skåne finns flera psykiatriska akutmottagningar för vuxna, och en för barn och ungdomar. Vid akut livshotande tillstånd ring 112.

Här hittar du kontaktuppgifter inom psykiatrin:

Psykiatriambulans

Psykiatriambulansen är i drift alla dagar kl 15:00–01:00 och täcker kommunerna Svedala, Skurup, Vellinge, Malmö och Trelleborg. Vid akuta psykiska tillstånd, till exempel psykoser eller suicidsituationer kontakta 112 som kan skicka psykiatriambulansen.

Psykiatriambulans telefon 112.

Publicerad 2016-03-23 kl 11:23
Sidansvarig: Moa Blom
Uppdaterad 2024-04-12 kl 14:38