Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Vatten under byggtiden

Kontakt

Vatten- och avlopp, VA
040-626 80 00
kommunen@svedala.se

När du bygger hus kan du ibland behöva använda vatten innan huset är färdigbyggt. Till exempel för att gjuta grunden eller testa husets värmeanläggning. Då finns det möjlighet att använda så kallat byggvatten.

För att du ska få lov att använda byggvatten krävs följande:

  • Det ska finnas en kommunal vattenledning som går att öppna.
  • Anläggningsavgiften för fastigheten ska vara betald.

Taxa för Svedala kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggning

Beroende på om du bygger ett enbostadshus eller om det rör sig om en större byggarbetsplats går du vidare på två olika sätt:

  1. Om du ska bygga ett enbostadshus kontaktar du oss. Vi kontrollerar att anläggningsavgiften är betald. Därefter åker vi ut och öppnar vattnet åt dig. Kom ihåg att det är enbart personal från Svedala kommun som får öppna vattnet! På den första vatten- och avloppsfakturan du får (brukningsfaktura) lägger vi till kostnaden för byggvatten. Byggvatten kostar 971 kr enligt 2021 års VA-taxa.
     
  2. Om du behöver vatten till en byggarbetsplats, till exempel till en byggbod, kontaktar du oss. Vi sätter en vattenmätare i byggboden och öppnar vattnet åt dig. Vi tar betalt för det vatten du använder och skickar en faktura en gång var fjärde månad i februari, juni och oktober.
Publicerad 2021-06-03 kl 09:06
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2021-06-03 kl 10:00