Stäng

Om coronapandemin

Den 9 februari upphörde de flesta restriktionerna att gälla. Det betyder dock inte att pandemin är över - vi har fortfarande en hög smittspridning och det är fortsatt viktigt att du vaccinerar dig och stannar hemma om du har symtom på covid-19.

För Svedala kommun innebär det att vi har tagit bort större delen av de åtgärder som vi vidtog för att minska spridningen av coronaviruset. 

Följande tre rekommendationer till allmänheten kvarstår:

  • Vaccinera dig mot covid-19 om du är 12 år eller äldre.
  • Stanna hemma och undvik nära kontakt med andra om du är sjuk med symtom som kan vara covid-19.
  • Den som är vuxen och inte är vaccinerad bör fortsatt vara försiktig, och undvika trängsel och stora folksamlingar inomhus.

Mer information hos Folkhälsomyndigheten om vad som gäller  från 9 februari

On the Public Health Agency of Sweden you can find information about covid-19 in other languages

Nyhetsarkiv: Om covid-19 på svedala.se

Vaccination mot covid-19

Alla som är 12 år eller äldre kan få vaccin mot covid-19. På 1177.se kan du läsa mer om vad som gäller för dig och hur du gör för att vaccinera dig.

Så gör du för att vaccinera dig

Test för covid-19

Från 9 februari behöver du inte längre testa dig för covid-19. Därför kan du inte boka test via 1177.se eller på din vårdcentral längre. Stanna hemma om du är sjuk.

Provtagning inom sjukvården

Du som är patient i sjukvården eller behöver äldreomsorg kan behöva testa dig om du har symtom. Det gäller också om du jobbar nära patienter och omsorgstagare. Det är läkare som beslutar om du behöver testa dig och provtagningen sker inom sjukvården. På 1177.se hittar du information om hur och i vilka situationer du bör testa dig för covid-19.

Om test för covid-19

Publicerad 2020-03-06 kl 20:15
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2022-02-22 kl 15:37