Svedala kommun logotyp - liggande

Hämtning av avfall

Kontakt

Kundservice
Sysav
040-635 18 00
kundservice@sysav.se

Under 2017 sker vissa förändringar för dig som invånare i kommunen när det gäller avfallshanteringen. Alla villahushåll erbjuds två fyrfackskärl att sopsortera nära hemmet. Från april sköter Sysav avfallsfrågorna i kommunen. En annan förändring är att Ohlssons är ny entreprenör som sköter sophämtningen.

Sysav ansvarar för avfallshantering

Från april 2017 är Sysav ansvarig för avfallshanteringen i kommunen. Har du frågor kring sophämtning (till exempel utebliven tömning), fakturor eller abonnemang (till exempel om du också önskar ett trädgårdskärl) är det Sysav du kontaktar.

Ohlssons ny entreprenör för sophämtningen

Från april 2017 är det Ohlssons som sköter sophämtningen i kommunen. De kör röda fordon när de tömmer dina kärl. Har du frågor kring din sophämtning kontakta Sysav.

Hämtning av grovavfall

Grovavfall är tungt eller skrymmande hushållsavfall och är därför inte lämpligt att samla in i kärl. Det kan vara till exempel kyl, frys, spis, möbler och mattor. Grovavfall hämtas en gång varannan vecka. Kontakta Sysavs kundservice för beställning. Du kan också lämna grovavfall på Sysavs återvinningscentral.

Publicerad 2016-04-06 kl 12:10
Sidansvarig: Alexandra Pamp
Uppdaterad 2018-01-15 kl 09:27