Stäng

Farligt avfall

Foto: Sysav

Kontakt

Kundservice Svedala kommun
Åbjörngatan 7, Svedala
040-626 80 00
kommunen@svedala.se

Det är ytterst viktigt att vi alla hjälps åt att ta hand om farligt avfall på rätt sätt. Du får aldrig lägga farligt avfall bland hushållssoporna eller spola ut det i avloppet. Här informerar vi om Samlaren, Farligt avfall-bilen och kommunens miljöstation.

Förpackningar med mindre rester av färg eller kemikalier räknar vi som farligt avfall och de ska du lämna på en miljöstation. Tänk på att gamla burkar och flaskor utan etikett kan innehålla farliga ämnen som du därför ska hantera som farligt avfall. Glödlampor, lågenergilampor, lysrör och batterier (även bilbatterier) är också farligt avfall. Medicinrester ska du däremot lämna till apoteken.

Samlaren

Samlaren är en behållare för insamling av glödlampor, lågenergilampor och andra små ljuskällor, samt småbatterier och småelektronik. På Sysavs webbplats kan du läsa om var du hittar Samlaren i din kommun.

Om Samlaren på Sysavs webbplats

Farligt avfall-bilen

Farligt avfall-bilen är en specialutrustad lastbil med en chaufför och kemist. Här är det möjligt att kostnadsfritt lämna farligt avfall samt mindre el- och elektronikprodukter från hushållen. Maxstorleken är motsvarande en mikrovågsugn. Bilen stannar i Bara och Svedala.

Bli påmind via sms

För att komma ihåg när Farligt Avfall-bilen kommer till dig kan du anmäla dig till Sysavs sms-tjänst. Då får du en påminnelse i mobilen dagen innan Farligt Avfall-bilen kommer till din kommun. Tjänsten är kostnadsfri.

Smsa sysavsvedala till 71350. Start av prenumeration kostar som ett vanligt sms.

Om Farligt avfall-bilen på Sysavs webbplats

Miljöstation i Svedala

Det finns en miljöstation på återvinningscentralen i Svedala. Där kan du också lämna ditt farliga avfall.

Information och öppettider Svedalas återvinningscentral på Sysavs webbplats

Publicerad 2016-04-06 kl 12:12
Sidansvarig: Pia Lindberg
Uppdaterad 2022-01-24 kl 16:48