Svedala Kommun 40 år Svedala kommun logotyp - liggande

Farligt avfall

Foto: Sysav

Kontakt

Kundservice
Sysav
040-635 18 00
kundservice@sysav.se
Kundservice
Svedala kommun
040-626 80 00
kundservice@svedala.se

Det är ytterst viktigt att vi alla hjälps åt att ta hand om farligt avfall på rätt sätt. Du får aldrig lägga farligt avfall bland hushållssoporna eller spola ut det i avloppet.

Även förpackningar med mindre rester av färg eller kemikalier räknas som farligt avfall och ska lämnas på en miljöstation. Tänk på att gamla burkar och flaskor utan etikett kan innehålla farliga ämnen och därför ska hanteras som farligt avfall.

Glödlampor, lågenergilampor, lysrör och batterier (även bilbatterier) klassas också som farligt avfall. Medicinrester ska däremot lämnas till apoteken.

Samlaren

Samlaren är en behållare för insamling av batterier, lampor och småelektronik som står utplacerad i Centrumhuset på Centrumgatan i Bara, på Ica Kvantum Karlssons i Svedala samt på Hemköp i Svedala. Här kan du passa på att lämna ditt farliga avfall när du vardagshandlar. I Samlaren lägger du: glödlampor, lågenergilampor och andra små ljuskällor, samt småbatterier och småelektronik.

Farligt avfall-bilen

Farligt avfall-bilen är en specialutrustad lastbil med en chaufför och kemist. Här är det möjligt att kostnadsfritt lämna farligt avfall samt mindre el- och elektronikprodukter från hushållen. Maxstorleken är motsvarande en mikrovågsugn. Bilen stannar i Bara och Svedala.

Bli påmind via sms

För att komma ihåg när Farligt Avfall-bilen kommer till dig kan du anmäla dig till Sysavs sms-tjänst. Då får du en påminnelse i mobilen dagen innan Farligt Avfall-bilen kommer till din kommun. Tjänsten är kostnadsfri.

Smsa sysavsvedala till 71350. Start av prenumeration kostar som ett vanligt sms.

Mer information om Farligt avfall-bilen på Sysavs webbplats

Miljöstation i Svedala

Det finns en miljöstation på återvinningscentralen i Svedala. Där du kan också lämna ditt farliga avfall.

Information och öppettider Svedalas återvinningscentral på Sysavs webbplats

Publicerad 2016-04-06 kl 12:12
Sidansvarig: Alexandra Pamp
Uppdaterad 2017-07-04 kl 14:47