Stäng

Att vara feriearbetande skolungdom

Foto: Lieselotte Van Der Meijs/Scandinav bildbyrå

Kontakt

Här hittar du information om vad du ska göra när du får en plats som feriearbetande skolungdom hos oss. Vi informerar om hur vårt digitala anställningsavtal fungerar, hur du anmäler ditt bankkonto för att få utbetalt lön samt hur du gör om du inte vill att vi ska dra skatt på din lön.

När får jag veta om jag får plats? 

Under mars månad mejlar vi dig som fått plats som feriearbetande skolungdom. Du måste svara om du vill ha din plats. I mejlet står när det är sista dagen att svara.

Anställningsavtal

I samband med din ansökan till feriearbetande skolungdom begär vi in följande uppgifter från en vårdnadshavare.

  • Förnamn
  • Efternamn
  • Personnummer
  • Mobilnummer
  • E-post

Vi behöver din vårdnadshavares uppgifter för att vi skriver anställningsavtalet digitalt. Anställningsavtalet mejlas till din vårdnadshavare som signera med sitt BankID. Har din vårdnadshavare inget BankID kontaktar hen vår verksamhet, Kultur och fritid.

kulturfritid@svedala.se

Lön, lönespecifikation och tjänstgöringsintyg

Vi betalar ut lön den 27:e varje månaden, månaden efter arbetad tid. I samband med din löneutbetalning skickar vi din lönespecifikation till den adress du är folkbokförd på. Vi skickar även ett tjänstgöringsintyg efter din sista löneutbetalning.

Anmäl bankkonto

Du behöver anmäla ett bankkonto för att vi ska kunna betala ut din lön. Oavsett vilken bank du har anmäler du ditt bankkonto till Swedbank.

Om du har fyllt 16 år har du rätt att förfoga över din egen lön. För att få in lönen direkt på ditt konto behöver du besöka ett av Swedbanks kontor för att lägga upp en kontoanslutning. Du kan registrera ett konto från alla svenska banker och en kontoanmälan innebär inte att du blir kund i Swedbank.

Du behöver en giltig legitimation och ber sedan att få ditt konto tillagt mot en unik anslutning som heter 00026, Svedala Kommun.

Har du ingen giltig legitimation behöver en förmyndare följa med dig till Swedbankkontoret för att intyga din identitet.

Du som inte har fyllt 16 år behöver besöka ett av Swedbanks kontor tillsammans med minst en förmyndare och ansluta ditt konto. 

På banken ber du att få ditt konto tillagt mot en unik anslutning som heter 00026, Svedala Kommun. Du kan registrera ett konto från alla svenska banker och en kontoanmälan innebär inte att du blir kund i Swedbank.

Glöm inte att ta med legitimation!

Lön utan skatteavdrag

Kommer du tjäna mindre än 24 238kr kan du ansöka om lön utan skatteavdrag. Observera att beloppet ändras varje år. Summan ovan gäller för år 2024.

Om du inte vill att vi ska dra skatt på din inkomst skickar du in blanketten Intyg för utbetalning av lön utan skatteavdrag till oss. Blanketten beställer du hos Skatteverket.

Blankett "Intyg för utbetalning av lön utan skatteavdrag" på Skatteverkets webbplats

Postadress Svedala kommun

Svedala kommun
HR-enheten
Kommunhuset
233 80 Svedala

Vi behöver din blankett senast 20 juni 2024!

Publicerad 2019-12-19 kl 08:49
Sidansvarig: Michelle Renner
Uppdaterad 2024-01-24 kl 11:36