Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Utveckla ditt föräldraskap — anmäl dig till höstens föräldrautbildningar

Publicerad 2024-06-17 kl 14:32

Foto: Maria_Sbytova, Mostphoto

Som förälder kan du ibland behöva stöd i ditt föräldraskap. Familjeteamet i Svedala kommun erbjuder olika former av föräldrautbildningar. Utbildningarna riktar sig till dig som vill utveckla ditt föräldraskap, knyta kontakter med andra föräldrar, utbyta erfarenheter och få stöd. Välkommen att anmäla dig till hösten utbildningar!

Föräldrautbildningarna är kostnadsfria och sker på plats i centrala Svedala. Vi rekommenderar att båda föräldrarna deltar på utbildningarna, om det är möjligt. 

Föräldrautbildningar hösten 2024

Trygghetscirkeln (barn 0—6 år)

Utbildningen är anknytnings- och relationsbaserad och riktar sig till föräldrar som har funderingar kring sitt föräldraskap. Syftet är att hjälpa sitt barn bli tryggt, få god självkänsla samt hur våra egna egenskaper kan avspegla sig i föräldraskapet.

Start preliminärt 18 september (onsdagar) kl 16:00—18:00, 8 träffar, varje vecka, uppehåll vid lov.

ABC-Föräldraträffar (barn 3—12 år)

Få saker är viktigare än relationen med våra barn. Starka band mellan barn och föräldrar är den bästa grunden för att skapa trygga och självständiga individer, det handlar ABC-föräldraträffarna om. Ni får med er tips som kan underlätta vardagen där hemma.

Träffarna sker varannan vecka under 4 tillfällen. Anmälan till höstens grupper öppnar i samband med skolstart ht-24.

Kuratorerna från elevhälsan håller i ABC-föräldraträffarna. Vid frågor vänd dig direkt till  ABC_foraldratraff@svedala.se.

COPE (barn 10—18 år)

Utbildningen riktar sig till föräldrar som vill förstärka sin relation och kommunikation till sin tonåring, utveckla sitt föräldraskap och att påverka sin tonåring i en positiv riktning.

Start 18 september (onsdagar) Kl 16:30—18:30, 8 träffar, varje vecka, uppehåll vid lov.

Barn i föräldrars fokus — föräldrar som ska eller har separerat och är i konflikt

Fokus under gruppsamtalen är hur barn påverkas av föräldrarnas konflikt och separation. Föräldrarna får ny kunskap om hur de kan stödja sitt barn. Föräldrapar går i grupper var för sig.

Start 11 september (torsdagar) kl 17:00—19:00, 3 träffar, varannan vecka.

Problematisk skolfrånvaro (barn 9—15 år)

Riktar sig till föräldrar som har barn i mellan- och högstadiet med oroande frånvaro. Syftet är att få möta andra föräldrar i samma situation och delge era erfarenheter, ge varandra tips och idéer hur ni kan stötta ert barn på bästa möjliga sätt.

Start den 17 september (tisdagar) kl 17:00—19:00, 5 träffar, varannan vecka.

Frågor?

Kontakta Familjeteamet på familjeteamet@svedala.se eller 0733-73 14 52. Uppge era kontaktuppgifter.

Sidansvarig: Linda Holst