Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Hallå där, Samira Manners, mottagare av kulturstipendiet 2023

Publicerad 2024-06-12 kl 11:35

Samira Manners uppträder med låten "Friend of mine" på nationaldagsfirandet 6 juni 2024: FOTO: Niklas Michin Aristoy

Samira Manners har tilldelats Svedala kommuns kulturstipendie 2023. Artisten som synts bland annat i Melodifestivalen, Lotta på Liseberg och Sommarlov tog emot stipendiet på nationaldagen.
– Stipendiet är värdefullt. Det gör att jag kan fokusera mer på musiken och fortfarande få det att gå runt, berättar Samira Manners till svedala.se.

Först och främst, Grattis! Vad betyder detta stipendie för dig och ditt arbete med musiken?

– Detta stipendium innebär väldigt mycket. Alla de åren jag spenderade i Svedala Kulturskola, uppträdde runt om i Svedala och sjöng på skolavslutningar känns speciella och värdefulla. Det känns som om de momenten ledde mig till det arbete och ambitionen jag har idag. Stipendiet innebär även ett ekonomiskt stöd så att jag kan använda till att fokusera mer på musiken och fortfarande få det att gå runt, berättar Samira Manners

Vi har ju sett dig uppträda i lokala sammanhang, samt Melodifestivalen 2022. Vad har hänt sedan dess, både i musiken och i övrigt.

– Sedan dess har jag haft två sommarturnéer, en gemensam vårturné med artisten Amena samt varit förband till flera olika stora artister. Jag har även släppt en EP, och tre singlar. Jag har fått sjunga i olika TV-program som Lotta på Liseberg och Sommarlov.

Mest av allt har jag blivit mer aktiv i att driva mina projekt samt att få stå på egna ben gällande musiken.

Har du fördjupat din musik i någon särskild riktning?

– Jag har både testat mer influencer inom pop men på senaste tiden skrivit mer i inriktning av singer-songwriter andan. Jag känner att jag skriver på så många olika sätt beroende på vart jag är i livet, men det viktigaste för mig är alltid att texten får stå i centrum.

Finns det något som du vill bli bättre på?

– Spela gitarr och producera mina egna demos på låtar. Allmänt vill jag bli bättre på att våga göra mer själv, både på och bakom ”kulisserna”.

Vad inspirerar dig just nu?

– Just nu inspireras jag mycket av artisterna Maisie Peters, Amos Lee, Griff och Lilly Allen. Jag är väldigt inspirerad av brittisk pop och känner att jag vill förankra mer i min egen musik.

Vad händer härnäst?

– Just nu är jag lite mitt emellan projekt. Jag letar nya vägar inom branschen och testar mig fram. Förhoppningsvis blir det även några gig i sommar. Om allt går rätt ska jag börja plugga en musikerutbildning i London i höst, så jag har valt att lägga mer fokus på det!