Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Kan din arbetsplats erbjuda praoplats i två veckor?

Publicerad 2024-01-15 kl 12:47

En praoplats kan forma resten av ett arbetsliv. Foto: Pixabay

Var med och inspirera våra ungas framtid. Svedala kommuns åttondeklassare står inför två spännande och värdefulla veckor där deras framtid formas. Under praon får de flesta ungdomar sin allra första inblick i vad som väntar i framtiden. Kan din arbetsplats ta emot en praoelev i två veckor? Anmäl er här!

Under praon får de flesta ungdomar sin allra första inblick i vad som väntar i framtiden. Var med och inspirera och influera våra elever i deras framtida yrkesval och ta den unika chansen att skapa starka band mellan skola och arbetsliv. 

Ta emot en ungdom i två veckor!

Under vårterminen 2024 kommer elever från årskurs 8 att genomföra prao (praktisk arbetslivsorientering) på olika företag, organisationer - och hos oss i kommunen!

Prao är en viktig del i elevernas lärande och utveckling där de får konkreta erfarenheter från arbetslivet. Prao möjliggör erfarenhetsutbyte, ger kontakter, förebilder och inblick i olika yrken. Eleverna värdesätter att få arbetslivskunskap och att följa dig i ditt dagliga arbete. Det är särskilt viktigt inför val av studier och kommande arbetsliv.

Här kan du anmäla din arbetsplats

Kan din arbetsplats ta emot en praoelev i två veckor? Anmäl er på denna webbsida.

Tider för prao

  • Klågerupskolans prao är vecka 11-12
  • Spångholmsskolan prao är vecka 11-12
  • Naverlönnskolans prao är vecka 16-17
  • Aggarpsskolans prao är vecka 20-21

Registrera dig nu

Vill man ha en praoelev under 2024 så bör platsen registreras minst 8 veckor innan perioden så att vi kan förmedla platsen. När du registrerat dig kommer en yrkesvägledare i kommunen att kontakta dig för vidare information.

Vill du veta mer?

Läs mer på kommunens webbsida om vad det innebär att ta emot en skolungdom i två veckor.

 

Sidansvarig: Karin Rosvall