Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Årets seniorinspiratör

Publicerad 2023-10-06 kl 12:52

Årets seniorinspiratörer Jenny Holmkvist och Jessica Nemeth

Årets seniorinspiratörer i Svedala kommun är Jessica Nemeth och Jenny Holmkvist.

– Det är fantastiskt roligt att få den här utmärkelsen. Ett kvitto på att det man gör når fram och på rätt sätt, säger Jenny Holmkvist.

Socialnämnden beslutade 2023-09-28 att utse Jessica och Jenny till Årets Seniorinspiratörer med följande motivering:

Jessica Nemeth och Jenny Holmkvist bidrar till en fantastisk insats för ett hälsosamt liv på äldre dar. Jessica och Jenny är seniortränare på Nordic Wellness och de håller pass med omväxlande program som passar alla. Passen fylls av glädje och träningslust som smittar av sig på oss seniorer och passen är alltid fullsatta. De peppar och inspirerar utifrån våra olika förutsättningar och trots vår ålder känner vi att vi utvecklas. Jessica och Jenny är det självklara valet som årets seniorinspiratörer!

Jenny och Jessica arbetar med seniorträning på Nordic Wellness sedan drygt 5 år tillbaka.

– Det roligaste med seniorträningen är att se när seniorerna klarar av saker de inte trodde de skulle klara på grund av sin ålder och att vi har så otroligt roligt under träningarna. Det är mycket skratt och högt i tak vilket gör att alla känner sig välkomna och inkluderade, säger Jessica Nemeth.

Nominerade

I år var det rekord i antal nomineringar. Totalt 37 nomineringar inkom varav 25 nomineringar avsåg Jessica Nemeth och Jenny Holmkvist.

Ytterligare fyra personer var nominerade:

Maria Elvingsson, seniorgymnastik Svedala kommun 

Petra Karlsson, dagcentralen Holmagården Svedala kommun

Viveca Bengtsson, Svedala anhörigförening

Eva Kristell, SPF

Prisutdelning

Årets seniorinspiratörer tilldelas pris i form av diplom och blommor vid årets seniordagar. Årets seniordagar hålls den 1 november i Sporthallen i Svedala och den 2 november i Kuben i Bara. Prisutdelningen kommer att hållas den 1 november. Programmet för seniordagarna kommer snart ut, håll utkik på hemsidan!

Utöver diplom och blommor bjuds pristagarna också på en lunch tillsammans med socialnämndens ordförande och socialchef.

Tack

Vård och omsorg i Svedala kommun tackar vinnarna och de nominerade för de insatser de gör för de äldre i kommunen. Tack!

 

Sidansvarig: Linda Holst