Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Musik, svensk- och engelsklärare Pia Olsson

Pia Olsson. Foto: Svedala kommun

Pia Olsson är musik, svensk- och engelsklärare på Marbäcksskolan F-5 i Svedala. Pia har även uppdraget som arbetslagsledare och ska under hösten gå den nystartade arbetslagsledarutbildningen för alla arbetslagsledare i Svedalas skolor.

Jag jobbar i Svedala för att undervisningen är i fokus. Lärarna här får arbeta med att undervisa och med att utveckla varandra.  Jag är intresserad av organisationsfrågor och skolutveckling och får här lov att tycka till och påverka vår verksamhet. Jag trivs bra med det aktiva kollegiala lärande som pågår i Svedala och att vi arbetar utifrån en helhet över kommunen mot vår vision, alla ska lyckas.

Jag fick många erbjudande om arbete efter examen men Marbäcksskolan kändes bara helt rätt. Skolan var tidigt ute med att lämna klasslärarmodellen till förmån för arbetslag. För mig har det inneburit att jag fått undervisa i de ämnen jag verkligen brinner för. Arbetslaget skapar ett naturligt kollegialt lärande vilket är bra, för ensam är inte stark, inte i det här jobbet.

Utveckling  

Pia har gjort en resa i yrket där hon alltid varit delaktig i skolans organisatoriska frågor, det har varit viktigt för Pia att vara med och skapa en skolmiljö med stödfunktioner så lärarna kan fokusera på undervisning och ständigt lära av varandra. Pias engagemang för skolutveckling och kollegialt lärande kan nu utvecklas vidare i hennes nya uppdrag som arbetslagsledare.  

Publicerad 2017-04-07 kl 11:31
Sidansvarig: Per Furenbäck
Uppdaterad 2018-09-04 kl 15:06