Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Dubbeldammarna

Kontakt

Jon Springe
Enhetschef park
040-626 80 61
jon.springe@svedala.se

Dubbeldammarna hittar vi i Bara. Här finns ett rikt fågelliv att upptäcka och de två dammarna skiljs åt av en gång- och cykelväg vilket gör att alla kan komma nära vattnet.

Dammarna ligger i ett kuperat landskap med bland annat hästkastanj och hägg som blommar mycket vackert om våren och kaskadpilar vars hängande grenverk doppar sig i vattnet. Dessutom har vi anlagt springvatten, effektbelysning samt förbättrad funktionsbelysning (inklusive julbelysning som dekoration) och olika typer av sittplatser. Vi har också utökat den befintliga temalekplatsen vid Dubbeldammarna.

Vi har även byggt om lekplatsen intillligande grönyta som kallas gröningen. Här finns en lekplats med tema  på aktivitet och rörelse, intill ligger också ett nybyggt utegym med focus på kroppsviktsträning.

Publicerad 2016-05-04 kl 12:50
Sidansvarig: Kyllan Quick
Uppdaterad 2020-10-12 kl 15:54