Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Lekplatser

Foto: David Zandén/Scandinav

Kontakt

Johanna Andersson
Gatu- och parkchef
040- 626 82 12
johanna.andersson@svedala.se

Vi arbetar för att det ska finnas kreativa och lekvänliga miljöer för alla barn i alla åldrar. Antalet lekplatser samt deras utseende och storlek grundar sig i ett arbete som utgår från kommunens framtagna plan över grönytor. Vi arbetar därför ständigt med att kunna erbjuda välupprustade och tillgänglighetsanpassade lekplatser med varierande innehåll som lockar till lek.

Vi har under de senaste åren anlagt flera temalekplatser som är populära och spännande utflyktsmål för barnfamiljer. Det finns en temalekplats i varje större tätort inom kommunen.    

Vi besiktar samtliga lekplatser regelbundet för att de ska vara hela och säkra. På varje nyanlagd och omgjord lekplats finns det en orienteringskylt med punktskrift. Arbetet med kommunens lekplatser finns beskrivet i kommunens Grönyteplan som är politiskt beslutad. I denna plan beskrivs det långsiktiga arbetet kring hur kommunens lekplatser ska rustas upp, avvecklas eller byggas om helt.

Lekplatser som byggs och renoveras under 2021

Bara

Örngatans lekplats i Bara är på temat ätlig groda. Lekplatsen riktar sig till de lite mindre barnen med lektorn med grodmotiv, två rutschar på olika nivåer, en sandlåda samt ny belysning och två sittbänkar.

Lektorn med grodmotiv. Illustration.

Örngatans lekplats i Bara

Klågerup

Taltrasts lekplats i Klågerup är på temat djungel. Girafflek med rutsch, klätternät och utkiksplats. Sandlåda för de lite mindre barnen, samt en gungställning med flergungssits och barngunga. Två nya bänkar och bord samt en ny gräsplantering kring dagvattenbrunnen.

Lektorn med giraff. Foto.

Taltrasts lekplats i Klågerup.

Läs vår grönyteplan för Svedala kommun

Publicerad 2016-03-24 kl 13:16
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2021-08-10 kl 15:53