Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Lekplatser

Foto: David Zandén/Scandinav

Kontakt

Johanna Andersson
Gatu- och parkchef
040- 626 82 12
johanna.andersson@svedala.se

Vi arbetar för att det ska finnas kreativa och lekvänliga miljöer för alla barn i alla åldrar. Antalet lekplatser samt deras utseende och storlek grundar sig i ett arbete som utgår från kommunens framtagna Grönyteplan. Vi arbetar därför ständigt med att kunna erbjuda väl upprustade och tillgänglighetsanpassade lekplatser med varierande innehåll som lockar till lek.

Vi har under dem senaste åren anlagt flera temalekplatser som är populära och spännande utflyktsmål för barnfamiljer. Det finns en temalekplats i varje större tätort inom kommunen.    

Vi besiktar samtliga lekplatser regelbundet för att de ska vara hela och säkra. På varje nyanlagd och omgjord lekplats finns det en orienteringskylt med punktskrift. Arbetet med kommunens lekplatser finns beskrivet i kommunens Grönyteplan som är politiskt beslutad. I denna plan beskrivs det långsiktiga arbetet kring hur kommunens lekplatser ska rustas upp, avvecklas eller byggas om helt.

Dessa lekplatser bygger och renoverar vi under 2021

Bara

Örngatans Lekplats

Tema: Ätlig groda

Lekplatsen riktar sig till dom lite mindre barnen med 1st lektorn med grod motiv, 2st rutschar på olika nivåer. 1st sandlåda, ny belysning och 2st sittbänkar.

image420g.pngimagegb2f5.png

Klågerup

Taltrast lekplats

Djungeltema

Girafflek med rutsch, klätternät och utkiksplats. Sandlåda för de lite mindre barnen, samt en gungställning med flergungssits och barngunga. 2st nya bänkar och ett bord och ny gräsplantering kring dagvvatenbrunn.

                                                    imageypo3o.pngimagevlsy2.png

 

Kommunen grönyteplan

Publicerad 2016-03-24 kl 13:16
Sidansvarig: Anna Jönsson
Uppdaterad 2021-04-28 kl 10:46