Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Cykelvägar

Cykelvägen mellan Klågerup och Bara. Foto: Svedala kommun

Kontakt

Kundservice
Svedala kommun
040-626 80 00
kommunen@svedala.se

Att cykla är ett miljövänligt, snabbt och hälsosamt sätt att ta sig fram på. Vi arbetar därför med att utveckla cykelvägnätet så att du ska kunna ta dig fram på cykel på ett säkert och smidigt sätt i Svedala kommun.

De senaste åren har vi anlagt ett flertal cykelvägar. Vi arbetar ständigt med att renovera, rusta upp och bygga ut stråken för möjligheten att kunna gå och cykla på ett tryggt och hållbart sätt.  Sammanlagt har vi runt 40 kilometer gång- och cykelvägar i kommunen.

Planerade gång- och cykelvägar 2020

Under 2020 ska vi anlägga följande gång- och cykelstråk: 

  • Börringevägen delen Dinorondellen – NFU
  • Börringevägen förbi Bovieran
  • Börringevägen vid Gyllerogatan.

Inom våra exploateringsområden kommer det också byggas nya gång- och cykelvägar. Under 2020 byggs det nya gång- och cykelvägar längs Idrottsgatan och vid Aggarpsvallen.

Cykelväg mellan Klågerup och Bara

Nu har det blivit lättare och säkrare för dig att ta cykeln. Skåne storsatsar på cykelvägar och den nyaste cykelvägen sträcker sig mellan Klågerup och Bara, vilket i praktiken betyder att du kan cykla hela vägen mellan Klågerup och Malmö på ett säkert sätt.

Karta med cykelväg Klågerup-Bara-Malmö. Karta: Region Skåne

Så här snabbt går det

Vår provcyklist cyklade sträckan på 11 minuter i lagom pendlingstempo. Cyklar du hela vägen från Klågerup till Malmö tar det ungefär en timme. Så trampa på och upptäck en mängd oväntade effekter!

*Du kan känna lyckorus. 100 av 100 upplevde att det var roligt att skratta. Foto: Region Skåne

Publicerad 2016-03-24 kl 13:13
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2020-08-10 kl 16:04