Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Sjukdom och rehabilitering

Foto: Scandinav bildbyrå

Kontakt

Sjukdom

Om du måste stanna hemma från arbetet på grund av sjukdom ska du göra en sjukanmälan till din närmaste chef. Du lägger själv in din  sjukfrånvaro i Heroma Självservice.

Webbplats Heroma självservice

När du är sjuk görs ett karensavdrag på din lön motsvarande 20% av en genomsnittlig veckoersättning i sjuklön. Varar sjukfrånvaron längre än 14 dagar betalar Försäkringskassan ut sjukpenning från och med 15:e dagen.

Från och med sjukdag 8 ska du uppvisa ett läkarintyg till din chef.  

Rehabilitering

Vi prioriterar att arbeta såväl främjande, som förebyggande och rehabiliterande för att skapa en hälsofrämjande och hållbar arbetsmiljö som bidrar till hög kvalitet och arbetsglädje i verksamheten. Ohälsa ska upptäckas och motverkas tidigt genom snabba insatser efter dialog mellan chef och medarbetare.
Välfungerande och individanpassad rehabilitering som är känd för våra medarbetare ska bidra till tydlighet och trygghet.

Publicerad 2019-07-03 kl 14:41
Sidansvarig: Michelle Renner
Uppdaterad 2020-10-13 kl 11:40