Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Sport- och idrottsaktiviteter

Foto: Svedala kommun

I Bokskogen i Torup kan du gå och springa i Sveriges tredje bästa motionsspår enligt en studie (2017) av löparna Philip Persson och Oskar Jensen som har testat över 300 motionsspår i hela Sverige och slutligen vaskat fram de allra bästa. I kommunen finns fantastisk natur med många stigar och vandringsleder, här passar det även för ridning. För den golfintresserade finns det två fina golfbanor, Bokskogens GK och PGA Sweden National, en av Sveriges bästa golfbanor.

Det finns många sporthallar och idrottsplatser att nyttja i de större orterna: Bara, Klågerup och Svedala. Dessutom har vi tre badplatser: friluftsbaden i Svedala och Bara samt Pude sjö utanför Klågerup. Kommunen kör bland annat simskola varje sommar på friluftsbaden i Svedala och på Bara.

Information om badplatser i Bara, Klågerup och Svedala

Information om aktiviteter i Bokskogen, Torup

Utegym

Det finns fyra utegym i kommunen. Ett vid Naverlönnskolan i Svedala, ett i aktivitetsparken i Bara, söder om Spångholmsskolan, och ett vid centrala lekplatsen i Klågerup samt ett skogsgym vid friluftsgården i Torup som är gjort i trä. Ett nytt gym är på gång i stadsparken i Svedala.

Bara discgolfbana

Discgolfbanan i Bara invigdes i juni 2017. Banan byggdes efter ett medborgarförslag från discgolfentusiaster boende i Bara. 

Bara discgolfförening på Facebook

Barn och ungdomar

Under skolloven är här alltid något att göra för barn och ungdomar som kommunen arrangerar. På sommarlovet har vi bland annat daglägret Sommarkul, före detta Sommarsporren, för barn i årskurs 3-6 tillsammans med olika föreningar. Ungas fritid är en verksamhet med ledare som är ute på mötesplatserna som finns för unga i kommunen. Ungas fritid vill gärna stötta barn och unga genom att arrangera roliga och spännande projekt.

Ung i Svedalas webbplats

Sommarkuls webbsida

Sommarsimskolans webbsida 

Publicerad 2016-03-24 kl 11:47
Sidansvarig: Camilla Fröslev
Uppdaterad 2020-06-08 kl 14:13