Stäng

Idé Svedala

Kontakt

Sara Karlsson
Informationssamordnare
040-626 81 29
sara.karlsson@svedala.se

Här kan du som är kommuninvånare eller besökare lämna förslag till förtroendevalda i Svedala kommun, om hur kommunens verksamhet och service skulle kunna utvecklas och förbättras. Vi publicerar förslaget så vem som helst kan rösta för eller emot förslaget. Du kan också rösta på andras förslag.

Ditt förslag ligger som ett öppet förslag i 90 dagar och måste få minst 30 röster för att gå vidare till berörd nämnd. Detta sker oavsett hur många som eventuellt röstat mot förslaget. Vi informerar om ditt förslag har gått vidare och vilket beslut nämnden tar.

Vill du stödja ett förslag? – aktuella förslag

Förslag som är under behandling

Arkiverade förslag

Lämna ett förslag

 1. Logga in eller registrera ett konto där du fyller i dina kontaktuppgifter. Var noga med att skriva rätt mejladress!
 2. När du har registrerat dig får du ett mejl med en bekräftelselänk. Du ska bekräfta att du äger mejladressen. Först efter bekräftelsen blir kontot aktivt.
 3. Skriv in ditt förslag i formuläret. Ditt förslag ska alltid innehålla en rubrik och en tydlig beskrivning av ditt förslag. Du kan bifoga bilder och länkar. Om förslaget är otydligt skickar vi tillbaka för ett förtydligande.
 4. Ditt förslag ska handla om sådant som kommunen kan besluta om och tydligt beskriva vad du vill ska hända och varför.
 5. Klicka på Förhandsgranska och sedan på Skicka. Du får därefter ett bekräftelsemejl på att du skickat in ett förslag.
 6. Du får också ett mejl när ditt förslag har granskats och blir synligt på webbplatsen. Vi publicerar ditt förslag inom två arbetsdagar. 

Vi publicerar ditt namn i anslutning till det lämnade förslaget (det kräver godkännande av behandling av personuppgifter enligt dataskyddsförordningen).

Om förslaget inte rör den kommunala verksamheter informerar vi dig om detta och hänvisar vidare till berörd organisation. Om vi anser att ditt förslag är mer lämplig som en synpunkt publicerar vi det istället i kommunens synpunktshanteringen, om du som förslagslämnare godkänner detta.

Synpunkter och felanmälan

Vi förbehåller oss rätten att bestämma vad som publiceras.

Marknadsför ditt förslag

Du ansvarar själv för att marknadsföra ditt förslag för att få röster, till exempel via sociala medier som Facebook och Twitter. Tänk på att förslaget behöver ha en rubrik och en beskrivning om idén bakom. Beskrivningen ska ge tydlig information om vad du vill ska hända och varför. Det går bra att länka in bilder, filmer och bifoga dokument.

Vilka förslag tas inte emot?

Vi publicerar inte förslag om det:

 • strider mot gällande lagstiftning
 • inte rör sig om en kommunal verksamhet
 • rör individärenden
 • kan härledas till enskilda personer
 • är kränkande eller oseriösa
 • innebär marknadsföring av produkt eller kommersiell verksamhet
 • om ett förslag med samma intention är aktivt eller har behandlats under de senaste tolv månaderna.

Vad händer efter slutdatum?

Vi arkiverar samtliga förslag här på webbplatsen. Förslag med mer än 30 positiva röster behandlar den nämnd som frågan berör och vi publicerar beslutet här med förslaget. Ett inlämnat förslag ligger öppet i 90 dagar, oavsett om det når röstgränsen tidigare. Om förslaget får färre än 30 positiva röster lägger vi det som ett arkiverat förslag på webbplatsen under fyra år så att andra som är intresserade kan läsa förslaget.

Arkiverade förslag

Syfte

Idé Svedala är en metod för att utveckla medborgardialogen. Det är ett steg i arbetet att förbättra medborgarens inflytande och delaktighet i kommunen och ger politikerna ökad kunskap om och förståelse för vad som engagerar.

Följande information lämnas med anledning av dataskyddsförordningen (GDPR)

När du lämnar eller röstar på ett förslag lagrar vi dina personuppgifter för att vi ska kunna nå dig när vi svarar på frågor. Enligt dataskyddsförordningen får ingen registrering ske utan ditt medgivande. I och med att du skapar ett konto eller röstar på ett förslag godkänner du att vi lagrar dina uppgifter.

Behandling av dina personuppgifter

Publicerad 2017-06-14 kl 14:32
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2023-08-10 kl 14:06