Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Nu inför hemtjänsten digitala inköp

Publicerad 2024-09-16 kl 08:23
Uppdaterad 2024-09-16 kl 09:39

Foto: Svedala kommun

De personer som inte själva kan göra sina inköp av dagligvaror kan få hjälp av hemtjänsten med det. Inköpen kommer numera att göras digitalt.

Det innebär att hemtjänsttagare som är i behov av hjälp med inköp antingen kan lämna sin inköpslista till personalen precis som tidigare eller att hemtjänsttagaren är med och gör sina inköp via en surfplatta med hjälp av personalen.

Förändringen görs bland annat av arbetsmiljöskäl, personalen ska slippa de tunga lyft som det innebär att handla och transportera varorna från affären.

– Det finns vårdtagare som inte har kunnat besöka en mataffär på väldigt länge på grund av fysiska besvär. Digitala inköp ger den enskilda möjligheten att själv se utbudet i affären, hemma från köksbordet, och genomföra sina inköp med hjälp av personal. Vi ser också ett behov av att använda våra undersköterskors kompetens på rätt sätt, säger Maria Danielsson, områdeschef äldreomsorgen.

Svedala kommun har ingått avtal med Coop och utbudet digitalt kommer att motsvara det utbud av matvaror som finns i butik. Gordon Delivery kör ut matvarorna till hemtjänsttagarna och vid behov möter hemtjänsten upp för stöd och hjälp.

För mer information

Kontakta respektive enhetschef:

Hemtjänst norr, Malin Held, enhetschef 040-626 83 02

Hemtjänst väster, Rebecka Karlberg Ekdahl, enhetschef 040-626 83 01

Hemtjänst öster, Anna-Stina Nished, enhetschef 040-626 83 07

Sidansvarig: Moa Blom