Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Gör en insats för demokratin - jobba som röstmottagare vid valet

Publicerad 2022-01-31 kl 10:00
Uppdaterad 2022-01-27 kl 15:22

Illustration av röstsedlar i Riksdags-, regionfullmäktige- och kommunfullmäktigeval

Svedala kommun söker nu röstmottagare som kan jobba under valdagen söndag 11 september. Anmäl dig senast 10 mars och spela en viktig roll i såväl den lokala som den regionala och nationella demokratin.

På valdagen tjänstgör röstmottagarna med en ordförande och en vice ordförande som leder arbetet. Du tjänstgör i pass från tidig morgon tills att rösterna är räknade, vilket kan bli på natten mot måndagen. I uppgifterna ingår att upprätthålla god ordning i och utanför vallokalen, ta emot röster och pricka av i röstlängden. Efter klockan 20.00 börjar rösträkningen. När allt är färdigräknat ska material packas och lokalen ställas i ordning, varefter ordförande och vice ordförande överlämnar rösterna till valkansliet. I ersättning får du ett skattepliktigt arvode.

Alla röstmottagare måste gå en obligatorisk utbildning som hålls i Svedala kommun under kvällstid. Den tar drygt två timmar och du erhåller en ersättning även för denna.

I e-formuläret ”Intresseanmälan, arbeta som röstmottagare” kan du läsa mer och anmäla ditt intresse. Du som tidigare arbetat som röstmottagare kan också anmäla ditt intresse för att vara ordförande eller vice ordförande i ett valdistrikt. Senast 10 mars 2022 vill vi ha din anmälan.