Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Kommunen hjälper Nilssons möbler att stanna i Svedala

Publicerad 2021-10-07 kl 21:12
Uppdaterad 2021-10-08 kl 13:03

Nilssons möbler vill komma närmare kunderna och har därför beslutat att satsa på en ny butik på ett handelsområde utanför Svedala kommun. Företaget planerar dock att behålla huvudkontor och lager i Svedala, fast i nya lokaler. Nu jobbar kommunen hårt för att hjälpa Nilssons möbler till en bra lösning så att företaget kan vidareutvecklas på orten.

– Nilssons möbler, med deras historik, är nästan Svedala personifierat. Självklart är det tråkigt att företaget inte längre ska ha butik här. Samtidigt är vi glada för att delar av verksamheten stannar i kommunen, det betyder mycket. Vi värnar om företaget och det är viktigt att vi hittar en bra lösning för dem. Ett gott företagsklimat är ett prioriterat arbete, säger Linda Allansson Wester (M), kommunstyrelsens ordförande i Svedala.

Just nu pågår det en konstruktiv dialog mellan kommunen och Nilssons möbler för att säkerställa att företaget kan behålla huvudkontor och lager i Svedala.  

– Vi har funnits i Svedala i 70 år och den epoken vill vi ska fortsätta även om själva butiken flyttar. Jag är glad för kommunens engagemang och hjälp med att hitta nya lokaler. Det känns jättebra, säger Lasse Nilsson, VD på Nilssons möbler och inredning.

Marken som Nilssons möbler ligger på idag har Lasse Nilsson sålt till fastighetsbolaget Magnolia Bostad AB som vill bygga bostäder där. Svedala kommun har en bra dialog även med fastighetsbolaget. Bostäder ligger i linje med översiktsplanen och det är positivt med förtätningsprojekt, men det behövs dock politiska beslut för att komma vidare i projektet.

Sidansvarig: Daniel Bramsell