Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Resekort/Ungdomsbiljett

Kontakt

Utbildningsnämnden
040-626 80 00
skolkort@svedala.se

Du som född 2005, 2004 eller 2003 och folkbokförd i Svedala kommun kommer att få en ungdomsbiljett för resor i hela Skåne med Skånetrafiken. Detta gäller oavsett vilken skola du går på eller i vilken kommun skolan ligger. Gäller även ungdomar som inte studerar. Ungdomsbiljetten kommer att börja gälla från och med 1 januari 2022.

Ungdomsbiljett

Ungdomsbiljetten kommer att gälla dygnet runt, årets alla dagar.

De ungdomar som är födda 2002 och studerar på gymnasienivå och har ett resekort idag kommer att få samma biljett som ovanstående. Gäller fram till skolavslutning VT 2022.

Har man redan ett resekort från Skånetrafiken så läggs en ny biljett på detta. De som inte har något resekort kommer att få ett levererat till sin folkbokföringsadress.

Ungdomsbiljetten kommer att börja gälla från och med 1 januari 2022.

 

Ändrade förhållanden

Vid ändrade förhållanden ska detta omgående meddelas Svedala kommun. Om ungdomen flyttar ifrån kommunen är ungdomen inte längre berättigad till ett resekort och detta resekort kommer då att spärras.
I händelse av flytt till annan kommun gör du en ny ansökan om resekort hos din nya hemkommun.

Kontroll av kort

Vid kontroll av kortet kan Skånetrafikens personal se namn, födelsedatum och giltighet på kortet i sin handdator. Vid uppenbart missbruk, till exempel om en äldre person reser med biljetten kan kortet dras in och tilläggsavgift utfärdas. Mer information som kontroller finns på Skånetrafikens hemsida.

Skånetrafikens webbplats

Förlust av kort

Förlorat/förstört kort anmäls till Svedala kommun som utfärdar ett nytt mot en avgift på 130 kr.  Detta görs direkt hos kundservice på kommunhuset där ett nytt kort kan lämnas ut på plats.

Publicerad 2016-05-04 kl 13:43
Sidansvarig: Anna Wulff
Uppdaterad 2022-01-04 kl 09:07