Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Region Skånes åtgärder för att stödja det skånska näringslivet

  • Affärsutveckling 

Här hittar du affärsutvecklingstjänster specialanpassade för att bättre passa företagare under rådande omständigheter och som hjälper ditt företag att hantera effekterna av Coronapandemin.

Företagarna Syd

Företagarna Syd har genom ett samarbete med Region Skåne startat en supporttelefon för företagare som är i behov av affärsutveckling för att hålla sitt företag vid liv under krisen. Affärsutvecklingen ska ses som ett komplement till de olika rådgivningsfunktioner som finns regionalt och lokalt. Hos Företagarna får företagen konkret affärsutveckling för att de ska kunna fortsätta att göra affärer nu och efter Corona.

Telefonen bemannas av tre affärsutvecklare och är öppen måndag - fredag 09:00 - 17:00. Telefon: 010-198 94 50

Information om affärsutveckling - Företagarna Syd

Almi
Alla nya affärsutvecklingstjänster är kostnadsfria fram till sommaren och alla möten med Almis rådgivare kan ske digitalt.

Information om affärsutveckling - Almi

  • Företagsakuten för små- och medelstora företag

Region Skåne har startat en företagsakut för att stödja små- och medelstora företag i Skåne.
Här finns samlat olika sorters stöd och vägledning. Flera offentliga organisationer, bolag och myndigheter bidrar och arbetar tillsammans.
Du når Företagsakuten på 040-675 34 80 eller via www.skane.se/foretagsakuten

Information om företagsakuten

  • Omställningscheckar

Omställningscheckar är en ny stödform som har tagits fram av Region Skåne, för att hjälpa företag som drabbats extra hårt av Coronapandemin. Stödet ska gå till att genomföra omställningsinsatser som krävs för att möta krisen.

Information om omställningscheckar

  • Ny resursdelningstjänst - permitterad personal

Du som tvingas permittera eller varsla personal kan hjälpa dina medarbetare samtidigt som du tillfälligt underlättar för andra företag. Du som har ett behov av personal kan hjälpa ett företag i kris, samtidigt som du snabbt får tillgång till kompetenta, tillfälliga medarbetare.
Region Skåne matchar företag med personalbehov med företag som varslar och permitterar. Här får företagen hjälp att hitta varandra och stöd i processen kring resursdelning. Vilka regler gäller och hur kan man fördela kostnader?

Information om resursdelningstjänsten

  • Utbildningsakuten - utvecklas med utbildning i Skåne

Har du blivit permitterad? Gör något värdefullt med tiden som du har hemma och stärk dina kompetenser med en onlineutbildning. Region Skåne har samlat utbildningsmöjligheter som du kan ta del av här och nu: utbildningar, distanskurser och gratis onlineutbildningar som du kan påbörja redan idag.

Information om utbildningsakuten

Publicerad 2020-05-14 kl 09:34
Sidansvarig: Thomas Carlsson