Stäng

Information till besöksnäringen

Kontakt

Teresa Fridell
Stabschef
040-626 81 23
teresa.fridell@svedala.se

Trots att vi får resa fritt i hela Sverige så vill vi ju gärna att de flesta planerar mer lokala semestrar där vi också gynnar våra lokala företag. Svedala kommun arbetar därför med att  sammanställa och informera om bra semestertips men också hur vi tillsammans möjliggör ett ansvarsfullt turistande i kommunen.

Destinationen Svedala

Svedala är en destination som har nära till allt och kan erbjuda mycket hela året. Naturreservat och andra vackra naturområden, sjöar, bokskog och böljande backlandskap för den som söker ro och avkoppling. Golfbanor i världsklass och leder för vandring, ridning och cykling för den som söker rekreation. Svalka i sommarvärmen ger vår fina naturbadplats och våra två populära friluftsbad.

För den som söker annan njutning så finns här restauranger där den vackra omgivande naturen och lokala råvaror efter säsong sätter prägel på matupplevelsen. Men också caféer och gårdsbutiker med bröd, läckra bakverk och ostar där mathantverket har belönat dem med välförtjänta priser och gjort dem till populära besöksmål.

Besöken kräver att både den enskilda individen och våra näringsidkare fortsätter ta ett stort eget ansvar.

Vad gör kommunen inför sommaren?

Svedala kommun arbetar just nu med att skapa en trygg kommun att besöka under sommaren. Just nu förbereder vi bad, cykel- och vandringsleder och andra besöksmål, så att de går att besöka på ett ansvarsfullt och ordnat sätt. Med informationsinsatser i olika medier hjälper vi till att förbereda våra besökare och boende på att vara ansvarsfulla, både för dem själva, andra gäster och alla som jobbar och verkar inom besöksnäringen. Bland annat kommer Informationsskyltar på olika språk om ”hur vi ska uppföra oss” att sättas upp och vidtar extra åtgärder för att minska nedskräpning. Hör gärna av dig om du behöver tips och råd.

Vi reserverar oss för att våra insatser kan komma att förändras beroende på Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Information om eventuella ändringar läggs upp på www.svedala.se. 

Vad kan vi hjälpas åt med?

Till er i besöksnäringen och andra som kommer ta emot besökare i sommar.

Det är viktigt att ni försöker förbereda er och era verksamheter för att fortsätta kunna ta emot besökare under trygga former, med fokus på utevistelse, förstärkta hygienrutiner och att fortsatt kunna hålla avstånd.

Och det vill vi försöka hjälpa till med. Hör av dig med vilka behov ni har och vad ni eventuellt önskar hjälp med. 

Publicerad 2020-06-02 kl 15:52
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2021-06-29 kl 09:20