Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Åtgärder för att underlätta för det lokala näringslivet

Kontakt

Thomas Carlsson
Närings- och turismutvecklare
0406268146
thomas.carlsson@svedala.se

Många företag drabbas hårt som en följd av coronaviruset. Svedala kommun ser att det omgående krävs åtgärder för att undvika konkurser och stora uppsägningar. Vi förlänger bland annat betalningstiden på fakturor och avgifter inom vatten och avlopp samt tillstånd och tillsyn.

Beslut har därför tagits att vidta följande åtgärder:

  • Kommunen förlänger betalningstiden på fakturor och avgifter inom vatten och avlopp (gäller ej anläggningsavgifter) samt tillstånd och tillsyn. Sista betalningsdag är 30 september 2020.
  • Kommunen kortar betalningstiden till våra leverantörer. Målsättningen är att leverantörer betalas inom 15 dagar.
  • Kommunen tar inte ut avgift för uteserveringar eller torghandel under 2020. 
  • Kommunen tar upp en dialog med företag när det gäller olika prövningsärenden (ansökan om tillstånd, lov, dispens eller miljö-/bygganmälan) om huruvida handläggningen ska fortsätta eller om ärendet ska pausas.
  • Kommunen tar upp en dialog med företag avseende tillsynsbesök och verksamhetskritiska tillstånds- och tillsynsärenden.

Övrigt:

Publicerad 2020-03-19 kl 18:17
Sidansvarig: Thomas Carlsson