Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Årets initiativtagare

Det här är ett pris till ett företag eller en företagare i Svedala kommun som förtjänar extra uppmärksamhet. Det finns de i kommunen som tar initiativ samt genomför projekt och aktiviteter som går långt utanför vad som vi kan förvänta oss av dem. Initiativet ska ha en tydlig koppling till näringsliv, utveckling och tillväxt. Svedala kommun delar ut priset Årets initiativtagare. Här presenterar vi vinnarna genom åren.

2017 Alexander Lärnerhem, Candatia AB

Motivering: Med stor erfarenhet av att skapa mötesplatser tog 2017 Alexander Lärnerhem och Candatia AB över en viktig stafettpinne i Svedala och sprang som vinnare i mål till publikens jubel. Svedalas nya företagsmässa blev snabbt en plats för alla som älskar att nätverka. Bland montrar och föredrag spreds den 6 april 2018 inte bara dofter från lokalproducerad mat utan även en glädje över att möta kollegor från olika branscher och en stolthet över att bedriva företag i Svedala.

Årets initiativtagare har med Svedala företagsmässa skapat en ny mötesplats som bidrar till utvecklingen av näringslivet i kommunen. Svedala kommun uppmuntrar företag som arbetar hållbart, långsiktigt och som skapar värde för andra. Och här är arrangörerna av Svedala företagsmässa solklara vinnare. Årets initiativtagare utses härmed också till Svedalamäss-tare.

2016 Chad Paton, Chad Beer

Motivering: Chad Paton har förverkligat sin dröm att öppna ett eget bryggeri. Att brygga öl är ett hantverk, och på Svedalas första mikrobryggeri utvecklar, bygger och brygger Chad smaker med fin teknik. Med malt, humle, vatten och jäst men med mycket kärlek produceras ölsorter med fantasifulla namn och etiketter som sticker ut. Sorter som har satt Svedala på ölkartan och sedan 2016 även har satt de välsmakande produkterna från Svedala på Systembolagets hyllor över hela landet.”

2015 Fotograf Billy Lindberg, grundare till Feelgood Magasinet

Motivering: Billy Lindberg har under 2015 tagit initiativet till och grundat Feelgood Magasinet. Med ett stort lokalt engagemang belyser han i magasinet allt positivt i Svedala kommun. Detta skapar stolthet hos Svedalaborna och bidrar till att öka intresset för kommunen. Som läsare av Feelgood Magasinet får du helt enkelt en skön känsla i magen av bilder och ord – ett litet smörgåsbord – av diverse Svedalaläckerheter.

Publicerad 2016-05-30 kl 12:01
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2018-10-23 kl 12:28