Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Årets framåtblickare

Det här är ett pris till ett företag eller en företagare i Svedala kommun som under det gångna året har utmärkt sig extra mycket. Ett företag som inte stannar upp utan utvecklas och hittar nya marknader och målgrupper. Ett företag som kan vara en god förebild för andra i vår kommun som vill starta och utveckla företag. Svedala kommun delar ut priset Årets framåtblickare. Här presenterar vi vinnarna genom åren.

2017 Svedala Fjärrvärme AB

Motivering: Med sin inriktning på klimatsmart lokal produktion av värme har Svedala Fjärrvärme AB byggt ett fjärrvärmenät nu också i Svedala. Målet är att förse hela Svedala tätort med fjärrvärme och bidra till lägre uppvärmningskostnader.

Fjärrvärmeutbyggnaden i Svedala är ett av projekten som får bidrag genom Naturvårdsverkets satsning Klimatklivet som ger investeringsstöd till klimatsmarta åtgärder som minskar utsläppen av koldioxid på lokal nivå.

2017 togs det första spadtaget för anläggningen som tar tillvara spillvärmen från lokala industrier för att värma upp bostäder och andra fastigheter.

Svedala fjärrvärme är en "eldsjäl" som med sin stadiga blick framåt och genom sitt engagemang inte bara sprider värme i Svedala utan även inspirerar andra till att arbeta innovativt och hållbart.

2016 Ingmar och Jens Thulin, Vismarlövsgården

Motivering: Med ett stort engagemang för bra köttproduktion har Ingmar och Jens Thulin på Vismarlövsgården visat att det går att ta sig fram i en hård bransch. Vismarlövsgården är ett hållbart företag och goda representanter för ett hållbart företagande i Svedala kommun. 2016 blev verksamheten en av de första klimatcertifierade kogårdarna i Sverige. Med en stadig blick framåt vill Vismarlövsgården bli Sveriges mest klimatsmarta producent och ett pedagogiskt exempel som visar svensk livsmedelsproduktion från sin bästa sida. Ett företag som levererar gott och gör gott!

2015 Nötesjö Konferenshotell AB

Motivering: Nötesjö Konferenshotell AB har under 2015 ytterligare stärkt sitt varumärke och fortsätter att växa i en hård bransch. Tack vare kvalitet, nytänkande och en känsla för service är det många som trivs här. Förutom att ha satt byn Nötesjö på kartan som en plats för smakfulla möten har Nötesjö Konferenshotell AB bokstavligen fått flera av våra lokala matprodukter att lyfta.

Publicerad 2016-05-30 kl 12:02
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2018-10-23 kl 12:27