Stäng

Pressmeddelande: Allsångskvällar i Svedala med lokala gästartister

Många förknippar sommaren med allsång i Svedala och självklart är de populära allsångskvällarna i Stadsparken tillbaka även i år. Nyheter för sommaren är att lokala gästartister medverkar och dessutom ska en mer renodlad allsångsledare få publiken att sjunga med ännu mer.

Sommarens allsångskvällar går av stapeln den 27 juni och 4 juli. Nytt är att två gäster per kväll medverkar – en sånggäst och en instrumentalist.
– Sånggästerna har anknytning till Svedala och instrumentalisterna är väldigt karismatiska scenpersonligheter som är kul att se live. Detta är riktiga drömbokningar, säger kultursamordnare Alice Samoilova.

Media hälsas välkomna till allsångskvällarna i stadsparken i Svedala!

Gäster den 27 juni är artisten Samira Manners samt låtskrivaren och violinisten Jannike Stenlund:  

  • Sedan Samira deltog i Melodifestivalen 2022 har hon blivit känd i hela Sverige. Hennes personliga texter går rakt in i hjärtat och på scen väcks musiken till liv för både hjärtesorg och dans.
  • Även Jannike har stått på Melodifestivalens scen. I år var det med Lasse Stefanz, men hon var med redan 2016 när Hasse Andersson tävlade med låten ”Guld och gröna skogar”.

Den 4 juli gästar countrysångerskan Cicci Landén och sopransaxofonisten Nanna Carling: 

  • 2023 vann Cicci det prestigefyllda priset ”Texas Sounds International Country Music Awards” i kategorin ”Female Vocalist Of The Year”.
  • Med inspiration från ikoner som Duke Ellington och Billie Holiday levererar Nanna passionerat jazzens musiktraditioner till såväl nya fans som redan inbitna entusiaster. 

I år är också tanken att allsångskvällarna ska bli allsång i ordets rätta bemärkelse. Anna Linnéa Edström, körfröken och sångerska från Malmö, har samlat ihop sina favoritmusiker och tillsammans bildar de ett allsångsband. Anna Linnéa kommer att agera allsångsledare genom att vara ute bland publiken med en mikrofon för att få ännu fler att sjunga med i låtarna. 
– Vi har satt vår prägel på allsångshäftet också. Som grund har vi den klassiska devisen: något gammalt, något nytt, något engelskt och något blått – alltså låtar om havet. Detta har vi kompletterat med några skåneflirtar, några powerballader och några klassiska låtar som folk älskar att sjunga. Dessutom är låtlistan anpassad efter våra gäster, berättar Anna Linnéa.  

Alice Samoilova ser fram emot allsångskvällarna och hoppas att publiken är med på noterna. 
– Vad är en sommar i Svedala utan allsång? Jag önskar att publiken dammar av stämbanden och lämnar skämskudden hemma. För även om vi har välljudande gäster på plats är det publiken som är stjärnorna dessa kvällar, säger Alice.

Allsångskvällarna är en del av programmet i Sommarscen som börjar på måndag den 17 juni med familjeföreställningen ”Jazza med Mimi och Digga med Dan”. Start kl. 10.00 i Stadsparken i Svedala. Samtliga programpunkter i Sommarscen är gratis och öppna för alla.

Hela sommarens program finns på svedala.se

För mer information

Alice Samoilova, kultursamordnare, telefon 070-947 83 20
alice.samoilova@svedala.se

Publicerad 2024-06-12 kl 10:01
Sidansvarig: Daniel Bramsell