Stäng

Pressmeddelande: Södra Aggarpsvallen invigdes med tal och bandklippning

Från vänster: Per Olof Lindgren (L), ordförande i teknisk nämnd, Birgitta Delring (BP), ordföranden i kultur- och fritidsnämnden och Linda Allansson Wester (M), kommunstyrelsens ordförande provspelar en av Södra Aggarpsvallens två nya fotbollsplaner. Foto: Daniel Bramsell/Svedala kommun

I eftermiddags invigdes Södra Aggarpsvallen efter ett omfattande utvecklingsarbete. Med två nya fotbollsplaner har nu Svedala tätort ett stort idrottsområde med bland annat tre konstgräsplaner, en naturgräsplan och en modern sporthall. Vid invigningen klippte representanter för Svedala kommun ett band och ordföranden i kultur- och fritidsnämnden, Birgitta Delring (BP), höll tal.

I sitt tal lyfte Birgitta Delring fram vikten av närhet och samverkan:    

”Vår ambition har varit att skapa ett samlat idrottsområde med Aggarps sporthall som anläggningens hjärta. Fördelarna med att samla idrottsföreningarnas verksamhet är många. Det är nära till omklädningsrummen, det finns fler vuxna närvarande när barnen tränar, större parkeringsmöjligheter när det är dags för matcher och cuper, men framför allt skapar närhet större möjlighet till samverkan mellan våra olika föreningar.”

Förutom Birgitta Delring fanns även Linda Allansson Wester (M), kommunstyrelsens ordförande, och Per Olof Lindgren (L), ordförande i teknisk nämnd, med vid invigningen. Tillsammans klippte de traditionsenligt ett band som ett bevis på att Södra Aggarpsvallen är invigd.  

Södra Aggarpsvallen är öppen för alla. Av föreningslivet används idrottsområdet framför allt av Svedala IF, Skabersjö IF, Skabersjö DFF och Holmeja IS.     

– Tillsammans genomför dessa föreningar varje år totalt cirka 33 000 deltagartillfällen med 2 700 ideellt ledarledda timmar. Det är fantastiskt! Den här satsningen syftar till att stärka idrotten för barn och ungdomar, att skapa en naturlig samlingsplats och ge möjlighet till positiva upplevelser, säger Linda Allansson Wester, kommunstyrelsens ordförande.

Av föreningarna var Marie Gullstrand, klubbchef i Svedala IF, på plats vid invigningen. 

Fakta om Södra Aggarpsvallen

En miljövänlig konstgräsplan är en av nyheterna på Södra Aggarpsvallen, utan latex i mattan och utan gummigranulat som fyllning. I stället är planen fylld med en blandning mellan kork och kokos. Dessutom har en ny naturgräsplan också anlagts. Denna kommer dock att tas i bruk först säsongen 2022.

De nya planerna är utrustade med toppmoderna belysningsarmaturer som säkerställer att belysningen på planen fungerar. Bra belysning minskar skaderisken under den mörka årstiden. Lamporna är tidsstyrda och kommer bara att vara tända under träning och match när det är mörkt ute.

I anslutning till fotbollsplanerna finns en ny löparbana. Den är främst avsedd till idrottsundervisningen i skolan, men även allmänheten och föreningar är välkomna att använda löparbanan.

Till nästa säsong ska även en parkering, en kiosk för föreningarna, toaletter, förråd och en servicebyggnad för kommunens maskiner, vara på plats. Totalt beräknas satsningen på Södra Aggarpsvallen kosta ca 34 miljoner kronor. Sedan 2018 finns Aggarps sporthall på området. En mycket modern idrottshall med klubbrum, konferensrum och kiosk för föreningarna.    

Pressfoto

Ladda ner pressfoton för fri publicering. Ange fotograf Daniel Bramsell, Svedala kommun. 

Bild 1 invigning Södra Aggarpsvallen, från vänster Per Olof Lindgren (L), ordförande i teknisk nämnd, Birgitta Delring (BP), ordföranden i kultur- och fritidsnämnden och Linda Allansson Wester (M), kommunstyrelsens ordförande.

Bild 2 invigning Södra Aggarpsvallen, från vänster Linda Allansson Wester (M), kommunstyrelsens ordförande, Birgitta Delring (BP), ordföranden i kultur- och fritidsnämnden och Per Olof Lindgren (L), ordförande i teknisk nämnd.

För mer information

Linda Allansson Wester (M), kommunstyrelsens ordförande, telefon 0709-47 81 32, linda.allanssonwester@svedala.se

Birgitta Delring (BP), ordföranden i kultur- och fritidsnämnden, telefon 0707-53 29 63, bdelring@hotmail.com  

Per Olof Lindgren (L), ordförande i teknisk nämnd, telefon 0706-98 80 25, info@peroloflindgren.se

Tomas Djurfeldt, områdeschef Kultur och Fritid, telefon 0709-47 82 36, tomas.djurfeldt@svedala.se

Publicerad 2021-05-19 kl 16:22
Uppdaterad 2022-12-05 kl 09:25