Stäng

Pressinbjudan – Nya Aggarpsvallen invigs på onsdag

På onsdag invigs nya Aggarpsvallen i Svedala efter flera års projektering. På området finns bland annat en ny miljövänlig konstgräsplan med toppmoderna belysningsarmaturer, och numera finns också en löparbana i anslutning till fotbollsplanerna. Vid invigningen kommer representanter för Svedala kommun att hålla tal och klippa ett band. Media hälsas välkomna!

Tid: Onsdag den 19 maj kl 15:30

Plats: Aggarpsvallen i Svedala 

Medverkande:

– Linda Allansson Wester (M), kommunstyrelsens ordförande

– Birgitta Delring (BP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden

– Per Olof Lindgren (L), ordförande i teknisk nämnd 

Ackreditering: Anmäl gärna intresse till Daniel Bramsell, daniel.bramsell@svedala.se.

Fakta om nya Aggarpsvallen

Den nya konstgräsplanen är miljövänlig, utan latex i mattan och utan gummigranulat som riskerar att hamna i hav och vattendrag som mikroplaster och skada fiskar. I stället är den nya planen belagd med Geofill som består av kork och kokos. Dessutom har en ny naturgräsplan också anlagts. Denna kommer dock att tas i bruk först säsongen 2022.

De nya planerna är utrustade med toppmoderna belysningsarmaturer som säkerställer att belysningen på planen fungerar. Bra belysning minskar skaderisken under den mörka årstiden. Lamporna är tidsstyrda och kommer bara att vara tända under träning och match när det är mörkt ute.

I anslutning till fotbollsplanerna finns en ny löparbana. Den är främst avsedd till idrottsundervisningen i skolan, men även allmänheten och föreningar är välkomna att använda löparbanan.

Till nästa säsong ska även en parkering, en kiosk för föreningarna, toaletter, förråd och en servicebyggnad för kommunens maskiner, vara på plats. Totalt beräknas satsningen på Aggarpsvallen kosta cirka 34 miljoner kr.

För mer information:

Daniel Bramsell, kommunikationsstrateg, telefon 0738-62 82 63, daniel.bramsell@svedala.se.

Publicerad 2021-05-17 kl 09:50
Sidansvarig: Daniel Bramsell
Uppdaterad 2021-05-18 kl 10:52