Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Måltider hemtjänst

Foto: Pixabay

Kontakt

Holmagårdens kök
040-626 85 11
Solgårdens kök
040-626 84 53
Toftaängens kök
040-626 85 35
Marie Mogensen
Måltidschef
040-626 84 65
marie.mogensen@svedala.se

Mat är en förutsättning för att må bra. Svedala kommun erbjuder matdistribution av en tillagad varm måltid alla dagar i veckan. Matportionen som levereras till hemmet ska vara god, näringsriktig och ge tillfälle till njutning.

Serviceenheten i Svedala kommun ansvarar för köken i nära samarbete med biståndshandläggarna och hemtjänsten. Ansökan om matdistribution ska ställas till kommunens biståndshandläggare.

Maten tillagas i köken på Holmagården och Toftaängen i Svedala samt Solgården kök i Klågerup. Kommunens hemtjänstpersonal transporterar matportionen till hemmet. Matdistribution till personer 80 år och äldre behövs ingen biståndsbedömning.

Under flertalet av årets dagar erbjuds två olika maträtter att välja mellan. Under rådande läge med covid-19 erbjuds ett alternativ som vanligt samt veckans alternativ. Dessert serveras på söndagar, vid storhelger och till soppa. Portionen kan anpassas efter allergier, tugg och sväljsvårigheter samt eventuellt andra speciella behov.

Menyn skickas ut i två exemplar, i menyn markeras vilken maträtt och vilka dagar som leverans önskas och menyn returneras via hemtjänsten till köket.

Vid eventuella avvikelser från grund beställningen kan köken tar emot ändringar angående beställning fram till klockan 9:00 samma dag.

Måltiden levereras mellan klockan 11:30 -13:30 alla dagar.

Måltiderna debiteras med faktura månadsvis månaden efter leveransmånad.

Restaurangen på Holmagården är stängd för besökare tills vidare. Skälet till stängningen är att undvika sociala kontakter i syfte att minska smittspridningen av covid-19 (coronavirus). 

Broschyr matdistribution

Publicerad 2016-03-24 kl 10:56
Sidansvarig: Emma Frick
Uppdaterad 2020-11-26 kl 14:45