Måltidsservice uppmärksammas i nationell tävling
Vår måltidsservice är väldigt duktiga på att servera bra och hållbar mat till våra elever. Det har lett till att vi nu fått flera nomineringar i den nationella tävlingen Sveriges Offentliga Måltider (tidigare White Guide Junior). I tävlingen bedöms inte bara maten på tallriken – utan också måltidsmiljö, pedagogiskt samarbete, ekologiska ambitioner, inköp av lokala råvaror och mycket annat.
Svedala kommun är nominerad i fem av tio kategorier, med totalt sju nomineringar.
Nomineringarna är:
- Aggarpskolan – ”Årets skolkök”
- Bara backars förskola – ”Årets förskolekök”
- Klöverstugans förskola – ”Årets förskolekök” och ”Årets läropris”
- Kyrkskolan – ”Årets skolkök” och ”Årets hållbara offentliga restaurang”
- Måltidschef Lina Jönsson – ”Årets måltidschef”.
Kyrkskolan är en av tio förskolor och skolor som tävlar i kategorin ”Årets hållbara restaurang”.
– Här jobbar vi hållbart genom att planera, kommunicera, återskapa och vara kreativa, kort och gott, säger Anneli Fransén, som är köksmästare.
– De är fantastiska på detta. På så sätt kan de hålla budgeten och minska svinnet i både kök och servering, samtidigt som de behåller hög kvalitet på maten. Deras kreativitet fyller serveringslinjen med olika smårätter som barnen kan smaka och bli nyfikna på. Det finns något för alla, säger måltidschefen Lina Jönsson, som själv är nominerad till "Årets måltidschef".
– Jag blev så paff. Hade ingen aning om att mina medarbetare hade skickat in ett bidrag och nominerat mig. Det gör en så klart superglad, säger hon.
Vinnarna väljs ut av en jury och presenteras på prisutdelningen som hålls den 30 oktober i Lund. Vi önskar dem grattis och lycka till!