Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen i Svedala kommun?

Publicerad 2024-10-11 kl 07:25

Sittdans med Pia Evander på Stella dagcentral.

Skånes bästa särskilda boenden hittar vi i Svedala kommun! Socialstyrelsen har nu släppt resultaten från sin årliga undersökning "Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?". Undersökningen genomförs varje år och ger de äldre, som har hemtjänst eller bor på särskilt boende, möjlighet att dela med sig av sina upplevelser kring den omsorg de får. Frågorna handlar bland annat om förtroende för personalen, bemötande, trygghet och delaktighet.

På toppen i Skåne

I Svedala kommun får vi mycket goda betyg i årets undersökning. Inom hemtjänsten har vi placerat oss på plats nio i Skåne, och för särskilt boende ligger vi på första plats i Skåne.

- Vi är oerhört stolta. Undersökningen är ett kvitto på att våra vårdtagare är nöjda med det arbete som utförs i våra verksamheter. Vår personal gör ett fantastiskt arbete för våra äldre, säger Maria Danielsson som är områdeschef inom äldreomsorgen.

Undersökningen visar bland annat att:

  • 89% är nöjda med hemtjänsten och 92% känner förtroende för personalen som kommer hem till en.
  • 91% är nöjda med våra särskilda boenden. 90% trivs med sitt rum eller lägenhet och hela 98% upplever att personalen på särskilt boende pratar och förstår svenska tillräckligt bra för att de ska förstå varandra.

Ständigt arbete för utveckling

Vi arbetar ständigt för att utveckla och förbättra kvaliteten inom Vård och omsorg.

- Undersökningen ger oss en tydlig bild av vad som fungerar bra och vilka delar vi kan fokusera på för att höja kvaliteten ytterligare. Nu kommer vi först fira det fina resultatet och sedan titta närmare på resten av statistiken för att se vilka områden vi behöver arbeta vidare med, säger Maria.

Läs hela undersökningen "Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?" på Socialstyrelsens hemsida.

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen - Socialstyrelsen, öppnar ny flik

Vill du leda ett av Skånes bästa äldreboenden?

Vi söker nu en ny enhetschef till Holmagården, ett av Skånes högst rankade äldreboenden. I undersökningen av Socialstyrelsen ställdes frågan ”Hur nöjd eller missnöjd är du sammantaget med ditt äldreboende?”. Där Holmagården fick 100% nöjdhet.

Vill du bli en del oss? Som enhetschef på Holmagården kommer du att leda ett engagerat team och bidra till en bättre vardag för människor som bor på särskilt boende. Läs mer om tjänsten och ansök idag!

Lediga jobb i Svedala kommun

Sidansvarig: Julia Billinger