Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Lärare i Svedala nominerad till guldäpplet

Publicerad 2023-09-27 kl 14:27

Anna Lundh, förskollärare på Klöverstugans förskola.

Guldäpplet är en årlig utmärkelse i Sverige som syftar till att synliggöra lärare som utvecklar undervisningen med stöd av digitala verktyg, medier och arbetsformer. En av de nominerade till Guldäpplet i år är Anna Lundh, förskollärare på Klöverstugans förskola i Svedala.

Anna är nominerad för sitt arbete med att implementera augmented reality (AR) i undervisningen. Anna har engagerat eleverna att lära om hållbar utveckling med hjälp av AR-teknik. Genom att använda digital teknik har Anna skapat en interaktiv och spännande lärmiljö där barnen har kunnat utforska, visualisera och fördjupa ämnet på ett nytt unikt sätt. Undervisningen har blivit mer levande och konkret för barnen. De har fått ta del av komplexa ämnen, som de globala hållbarhetsmålen, genom virtuella objekt och interaktiva lösningar anpassat efter barnens individuella nivå. Arbetssättet har främjat samarbete och problemlösning bland barnen och de har stolt visat upp vad de har lärt sig.

Årets nomineringar till lärarutmärkelsen Guldäpplet visar hur professionella lärare och förskollärare har en rik verktygslåda och använder de verktyg sammanhanget kräver, fångar elevernas intresse och engagemang, utmanar eleverna och utvecklar dem. De förbereder eleverna på en okänd framtid, med kunskap och självkänsla.

Prisutdelning sker på Guldäpplets dag, den 26 oktober i Stockholm.

För mer information se Guldäpplets webbplats.

Sidansvarig: Linda Holst