Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Hattstugans förskola har blivit riktigt flott

Publicerad 2023-10-04 kl 14:23
Uppdaterad 2023-10-04 kl 14:53

Hattstugans förskola i Bara

För några år sen låg det en liten förskola från tidigt 1970-tal på Henriette Coyets gata i Bara. Nu tornar en modern förskola upp med fantastiska möjligheter för barn och personal. Efter några års byggstök var det äntligen dags för invigning av nya Hattstugan i vackra och inspirerande omgivningar.

På onsdagen invigdes Hattstugans nya förskola i Bara med tal, sång och snittar. Den nya förskolan har plats för 160 barn i två plan med åtta avdelningar, och är fullspäckad med lekfulla och lärande miljöer.

På platsen för Nya Hattstugan stod tidigare en mindre förskola med samma namn och som stod klar 1972. I takt med att Bara har växt stod det för några år sen klart att behovet av en ny förskola var stort.

– Vi tycker att det är viktigt att vi har bra lokaler för vår utbildningsverksamhet. Personalen får en god arbetsmiljö och det hjälper oss i rekryteringen av förskolepersonal, sade Hans Järvestam (M), ordförande i utbildningsnämnden, innan han lät förskoleeleven Siri klippa det ceremoniella bandet.

De cirka 30 medarbetarna kan se fram emot nya fina arbetsmiljöer, med arkitektur som ansluter till tegeltraditionen i Bara, och med sammanlänkande byggnadsdelar i cederträ. Hattstugans lokaler har dessutom utrustats med en skolrestaurang som även servar Baraskolans elever. Detta göra att Baraskolans elever slipper ta sig ända till Spångholmsskolan för sina måltider.

– Vår förskola har tagit sitt namn från Elsa Beskows berättelse ”Hattstugan”. Och i den tyckte barnen att de ”bodde flott, de tyckte hatten var ett riktigt slott”, och jag kan inte annat än att hålla med. Hattstugan har blivit riktigt flott! säger Christina Persson Lundberg, rektor på Hattstugans förskola.