Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Skånetrafiken visade värdefulla tips för seniorer

Publicerad 2023-05-02 kl 11:41

Kan jag åka Skånetrafikens bussar med en rullator? Var kan jag köpa biljetter? Och hur fungerar de olika biljettzonerna? Många seniorer känner en osäkerhet med att åka kollektivtrafik. Därför var Skånetrafiken i fredags på besök hos Stella dagcentral i Svedala för att berätta, svara på frågor och visa hur seniorer smidigt kan åka buss.

– Både i Pensionsrådet och i Rådet för tillgänglighetsfrågor har det flera gånger kommit upp att många känner sig osäkra på hur man ska göra på bussen. Jättekul att Skånetrafiken nappade på att komma hit med buss och allt för att svara på frågor och visa våra seniorer. Det känns bra att vi kan bidra till att skapa klarhet och trygghet i detta, säger Pia Evander på Stella dagcentral som hade bjudit in Skånetrafiken.   

Över 50 personer kom för att ta del av informationen och värdefulla tips. Dorela Johansson, leveransansvarig på Skånetrafiken, inledde besöket med att berätta om bland annat biljettköp, priser, Skånetrafikens app och busslinjerna i kommunen. Samtidigt fanns det möjlighet att ställa frågor. Därefter kunde de som ville gå ut till den framkörda bussen och se hur det fungerade.

Sex äldre personer står och pratar med chauffören inne i en buss. Foto.

Skånetrafiken hade mycket att visa och informera om.

Sidansvarig: Daniel Bramsell