Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Gemenskap som sätter guldkant på tillvaron

Publicerad 2023-05-03 kl 16:10

Fika och gemenskap på Holmagårdens dagcentral när kommundirektör Johan Lundgren berättar om sitt arbete.

Är du senior och vill träffa folk för trevlig gemenskap? Då ska du komma till våra dagcentraler i kommunen. Här är det full rulle med föredrag, quiz, boktips, musikunderhållning och andra aktiviteter som sätter guldkant på tillvaron.

– Jag är ofta här på Holmagården men också på Stella dagcentral. Personalen är så duktiga på att hitta på saker, och det mesta tilltalar mig. Det är roligt när det händer något, säger Marianne Petersson.  

Våra dagcentraler är en mötesplats för seniorer som erbjuder en palett av aktiviteter varje vecka. Petra Karlsson, aktivitetspedagog på Holmagården, är en av många som sätter guldkant på tillvaron för seniorerna i Svedala kommun.  
– Jag är ständigt på jakt efter intressanta föredragshållare och teman till olika aktiviteter. Våra besökare är fortfarande nyfikna på livet och det finns ett stort intresse för människor och dess berättelser. Samtidigt känns det väldigt värdefullt att kunna erbjuda en mötesplats för seniorer på detta sätt. Många lever ensamma och att få träffa andra människor och prata över en kopp kaffe betyder mycket då.        

Idag var kommundirektör Johan Lundgren gäst på Holmagården. Han berättade hur en arbetsdag ser ut för honom. Det märktes att Johan engagerade för frågorna var många. Andra som har hållit föredrag på dagcentralerna är till exempel den gamle fotbollsspelaren Staffan Tapper och barnvisekompositören Gullan Bornemark.     

Information om dagcentralerna på Svedala kommuns webbplats

En äldre kvinna sitter vid ett bord och fikar. I bakgrunden sitter andra personer och fikar. Foto.

Marianne Petersson kommer ofta till Holmagården: "Personalen är så duktiga på att hitta på saker, och det mesta tilltalar mig."

Sidansvarig: Daniel Bramsell