Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Hallå där, André Hall, mottagare av Svedala kommuns idrottspris 2022!

Publicerad 2023-06-14 kl 15:12

André Hall i samband med nationaldagsfirandet 2023

André Hall, vann VM i Kempo förra året, och har tilldelats Svedala kommuns idrottspris 2022.
– Det finns många idrottsutövare i kommunen som är duktiga så det är hedrande att bli utvald, säger Hall till svedala.se.

Svedala.se: Hur känns det?

– Det kom helt ärligt som en chock. Jag hade ingen aning att min tränare hade nominerat mig. Det var min tränare som nominerade mig och hade hållit det hemligt, säger André Hall.

Svedala.se: Vad betyder priset för dig?

– I Kempon finns det inte mycket pengar. Man bekostar i princip allting själv. När jag deltog i VM i Tunisien fick jag ett litet bidrag på 4 000 kr från förbundet. Så alla tillskott är välkomna. Sen är det såklart en stor ära. Det är många idrottsutövare i kommunen som är duktiga så det är hedrande att bli utvald.

Svedala.se: Beskriv ditt 2022, hur var året?

– Det var ett av de bästa åren i mitt liv. Jag blev pappa till en liten son. Sen var det såklart VM-guldet. Jag hade redan två VM-silver sen VM i Spanien 2019. Redan då kände jag att jag var nära. Jag hade alla detaljer utom möjligen konditionen, och det var väldigt lite vila mellan matcherna. Nu 2022 visste man hur det gick till och hade mer rutin. Första VM:et hade jag mycket mer nerver.

Svedala.se: Vad är det Svedala Kampsportförening gör bra?

– Kempon i Sverige började i princip med Svedala. Vår sportchef Martin Jönsson är också förbundskapten (Och med i Internationella Kempoförbundets styrelse reds. anm.). Vi har extremt bra coacher och fin sammanhållning. Vi är som en stor familj, och alla presterar!

Svedala.se: Hur kom det sig att du fastnade för kempon?

– Det är väl variationen i Kempo. Det finns slag, sparkar och brottning. Det finns mycket självförsvar, det är helt enkelt väldigt varierat, framför allt under träning. Ingen träning är den andra lik, avslutar André Hall.

Vi gratulerar André Hall till idrottspriset och önskar honom och Svedala Kampsportsförening stort lycka till framöver.