Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Södra Aggarpsvallen färdigställs i höst

Publicerad 2023-07-05 kl 11:51

Nu finns en plan för sista etappen av Södra Aggarpsvallen. En ny entreprenör går in och färdigställer kiosk, maskinhall och förråd. Arbetet är planerat att starta under vecka 34 och ska vara klart i december i år. Därmed blir satsningen på ett stort idrottsområde i Svedala komplett.

Arbetet med Södra Aggarpsvallen har pågått i olika etapper under några år. 2018 stod Aggarps sporthall klar med både klubbrum och konferensrum. Sedan har det rullat på med nya fotbollsplaner, toppmoderna belysningsarmaturer och en ny löparbana.

Den sista etappen med kiosk, maskinhall och förråd har påbörjats. Arbetet avbröts dock under 2022 och en ny entreprenör har fått i uppdrag att färdigställa. Under våren har nya ritningar och handlingar tagits fram och den nya entreprenören kommer även att byta ut ett felmonterat tak.

Södra Aggarpsvallen är öppen för alla. Av föreningslivet används idrottsområdet framför allt av Svedala IF, Skabersjö IF, Skabersjö DFF och Holmeja IS. Tillsammans genomför dessa föreningar varje år totalt ca 33 000 deltagartillfällen med 2 700 ideellt ledarledda timmar.

– Äntligen ska Södra Aggarpsvallen bli det idrottsområde som Svedala förtjänar. Den här satsningen syftar till att stärka idrotten för barn och ungdomar, att skapa en naturlig samlingsplats och ge möjlighet till positiva upplevelser, säger Joakim Lignercrona föreningssamordnare Svedala kommun.

Föreningssamordnare Joakim Lignercrona

Sidansvarig: Karin Rosvall