Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Arbetsmiljöverket godkänner Holmagårdens äldreboende

Publicerad 2023-08-28 kl 15:02
Uppdaterad 2023-08-29 kl 08:59

Holmagårdens äldreboende i Svedala

Den 22 augusti var Arbetsmiljöverket tillbaka på Holmagårdens äldreboende för att se hur det har gått med de förändringar som Arbetsmiljöverket ställde krav på att arbetsgivaren skulle genomföra.

Arbetsmiljöverket inspekterade Holmagårdens äldreboende för några år sedan. I deras inspektionsmeddelande ställde de sedan krav på ett utökat arbetsutrymme i badrummen i respektive lägenhet.

För att åtgärda de krav som Arbetsmiljöverket ställt och tillgodose en bra arbetsmiljö för personalen behövde lägenheterna på Holmagården renoveras. Eftersom det var en omfattande renovering som behövde göras så var all verksamhet tvungen att flytta ifrån Holmagården.

I februari 2022 flyttade alla de boende ut från Holmagården och in på det tillfälliga boendet i Oxie vårdhem.

Nu har Arbetsmiljöverket på nytt inspekterat Holmagården och de var mycket nöjda vid besöket och avslutar härmed ärendet. I vecka 36 påbörjas den planerade flytten tillbaka till Holmagården i Svedala.

– Både personal och boende har trivts bra i Oxie men nu är det äntligen dags att flytta tillbaka till Holmagården igen. Extra roligt känns det att vi får komma tillbaka till ett boende där många ytor har fräschats upp. Vi trivs bäst här i Svedala, säger enhetschef Indira Malkoc.

Sidansvarig: Moa Blom